Putina preses sekretāra sievai joprojām ir aktīvs bankas konts Šveicē, neskatoties uz aizliegumu (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova sievai Tatjanai Navkai joprojām ir konts Šveices bankā, neskatoties uz to, ka, saskaņā ar Krievijas likumiem, viņai šāds konts nedrīkst būt, secināts Krievijas žurnālistiskās izmeklēšanas centra “Dosjē” veiktajā pētījumā.

Bijušajai daiļslidotājai Navkai ir konts Luksemburgas bankas “Banque Internationale à Luxembourg” Šveices filiālē. Apprecoties ar Peskovu, šo kontu viņai bija jāslēdz, tomēr tas joprojām ir aktīvs.

Saskaņā ar Krievijā kopš 2013.gada spēkā esošu likumu, Krievijas amatpersonām un viņu ģimenes locekļiem nedrīkst būt konti ārvalstu bankās.

“Dosjē” rīcībā esošie dokumenti apliecina, ka šo kontu Navka atvērusi 2014.gada 20.februārī – vēl pirms laulībām ar Peskovu, ziņo Krievijas medijs “Doždj”.

Lai pārliecinātos, ka Navkas konts joprojām ir aktīvs, “Dosjē” pārstāvji uz šo kontu pārskaitījuši piecus eiro un saņēmuši bankas apstiprinājumu – pārskaitījums ir noticis.

Krievijas likumi nosaka, ka Navkai, kā valsts amatpersonas sievai, nedrīkst būt konts ārvalstu bankā.

“Doždj” vērsās pie Navkas ar jautājumu par viņas kontiem ārvalstu bankās.

Viņa norādījusi, ka viņai šādu kontu neesot.

Foto: AP/Scanpix

Savukārt Peskovs uzsvēris, ka konti ārvalstu bankās viņa sievai bijuši laikā kad viņa dzīvojusi ārvalstīs. Tagad visi Navkas konti ārvalstu bankās ir slēgti.

“Viņai [Navkai] tiešām nedrīkst būt konti ārvalstīs, un viņa pilnībā atbilst [Krievijas] likumdošanas prasībām,” uzsvēra Peskovs.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu