Interjera priekšmeti, kas mājoklim piešķirs franču eleganci

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Domājams, parīziešu interjers daudziem asociēsies ar klasiskām mēbelēm un iekārtojumu, kurā ir jaušama viegla baroka atblāzma. Franču dizains pēc pirmā acu uzmetiena varētu šķist tik gaisīgs un vienkāršs, taču realitātē to atdarināt nemaz nav tik viegli. Lūk, interjera priekšmeti, kas mājoklim piešķirs franču šarmu.

Spogulis ar veclaicīgu rāmi

Nekas nerada tādu franču vai Parīzes dzīvokļa noskaņu kā liels spogulis ar dekoratīvu zelta apmali. Šāds spogulis ne tikai piešķirs telpai neaprakstāmu šarmu, bet arī to vizuāli padarīs plašāku.

Foto: Anthropologie/Publicitātes foto

Grezna kamīna apmale

Dzīvoklim vai mājai nav jābūt senai, lai tajā būtu izcils kamīns ar greznu apmali. Jebkuru vienkāršu kamīnu ir iespējams pārveidot par īstu franču mākslas darbu – apbūvē ap kamīna malām dekoratīvas koka apmales, kas imitēs grezna kamīna izskatu.

Foto: StockSnap / CC0 Licence

Ierāmēta jūgendstila fotogrāfija

Šis ir visvienkāršākais veids, kā mājoklim piešķirt franču personību. Interneta dzīlēs piemeklē veclaicīgu jūgendstila attēlu vai no tā iedvesmotu fotogrāfiju, kuru ir iespējams izdrukāt un ierāmēt. Šādus attēlus ir iespējams iegādāties arī tādos interneta veikalos kā Amazon vai Etsy.

Foto: Etsy/Publicitātes foto

Kristāla lustra

Katrā franču mājā neatņemama sastāvdaļa ir kristāla lustra ar zelta korpusu. Šāda lustra būs lieliski pieskaņojama greznajam kamīnam un spogulim.

Foto: Anthropologie/Publicitātes foto

Paklājs ar baroka rakstu

Veclaicīgs paklājs ar klasiskajiem baroka stila zīmējumiem - ziediem un gliemežvākiem būs lielisks akcents franču stila dzīvoklī. Šo paklāju ir viegli pieskaņot gan veclaicīgām, gan modernām mēbelēm.

Foto: Revival Rugs/Publicitātes foto

Virtuves skapis ar dekoratīvām durvīm

Franču mājās nereti ir atrodamas unikālas arhitektūras detaļas, taču reizēm tām mēdz pietrūkt mantu glabātuves. Mājokļa dizainā iekļauj arī skapi ar dekoratīvām durvīm, kas noderēs kā papildu mantu glabātuve un kā dekoratīvs akcents.

Foto: Anthropologie/Publicitātes foto

Franču atpūtas krēsls

Šobrīd ārkārtīgi populāra nianse interjera dizainā ir moderno un veclaicīgo mēbeļu kombinācija. Atsvaidzini dzīvokli ar veclaicīgu franču krēslu, kas mājoklim piešķirs karalisku atmosfēru.

Foto: Chairish/Publicitātes foto

Klasiskā dizaina mēbeļu imitācijas

Ja nevari atļauties autentiskas mēbeles, lūko pēc veclaicīgu mēbeļu imitācijām, kas ir pieejamas lielākajos mēbeļu veikalos par saprātīgām cenām.

Foto: Perigold/Publicitātes foto

Klasiskā Viktorijas laikmeta vanna

Vēl viens klasisks franču dizaina elements ir Viktorijas laikmeta vannas, kas patiesi liks mājoklim izskatīties kā parīziešu oāzei. Jāteic, ka šādas vannas iebūvēšana ir visai sarežģīta, tomēr, ja plāno veikt apjomīgu vannasistabas remontu, tad veclaicīgās vannas būs vērtīgs ieguldījums, kas nenovecos arī pēc vairākiem gadiem.

Foto: Villeroy & Boch/Gustavsberg/Publicitātes foto

Smalki glāžu paliktņi

Lai piešķirtu mājai parīziešu personību, ne vienmēr ir jāveic dārga un apjomīga pārkārtošana. Pietiks arī ar pavisam sīkām niansēm, piemēram, amizantiem glāžu paliktņiem, kas asociēsies ar franču ikonisko burlesku.

Foto: Johnatan Adler/Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu