“Vagner” kaujinieki savas pases saņem turpat, kur GRU aģenti (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas privātās militārās kompānijas “Vagner” savas pases saņemot tajā pašā īpašajā pasu nodaļā, kur tās tiek izsniegtas Krievijas militārā izlūkdienesta virsniekiem, secinājusi pētnieciskās žurnālistikas grupa “Bellingcat”.

Ukrainas Drošības dienests janvāra beigās publiskoja sarakstu ar vārdiem, dzimšanas datiem un pases numuriem cilvēkiem, kuri esot “Vagner” algotņi.

Ukrainas amatpersonas norādīja, ka šie dati iegūti pateicoties Krievijas Aizsardzības ministrijas lidmašīnu pasažieru sarakstiem.

Ar šiem avioreisiem 2018.gada otrajā pusē “Vagner” algotņi nogādāti Sudānā, Centrālāfrikas Republikā un citās Āfrikas valstīs.

“Bellingcat” pētniekiem izdevies iegūt informāciju, kas apstiprina Ukrainas Drošības dienesta publiskoto informāciju.

“Vagner” algotņiem pases izsniegtas Krievijas Federālā migrācijas dienesta nodaļā 770001.

Kā iepriekš noskaidrojuši “Bellingcat” pārstāvji, šajā nodaļā pases tiek izsniegtas cilvēkiem, kas saistīti ar Krievijas Aizsardzības ministrijas struktūrām.

Tas nozīmē, ka masveida pasu izsniegšana privātas militāras kompānijas algotņiem iespējama tikai ar Krievijas institūciju apstiprinājumu.

Iepriekš žurnālistiem izdevies noskaidrot, ka Federālā migrācijas dienesta pārvaldē numur 770001 savas pases saņēmuši arī GRU virsnieki Anatolijs Čepiga un Aleksandrs Miškins, kuri tiek turēti aizdomās bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa indēšanā Lielbritānijā.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu