Balto lāču pieplūdums liek izsludināt ārkārtas stāvokli Arhangeļskas apgabalā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Baltais lācis Rīgas Zooloģiskajā dārzā.
Baltais lācis Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunās Zemes arhipelāgā Arhangeļskas apgabalā balto lāču aktivitāšu dēļ ir izsludināts ārkārtas stāvoklis, ziņo reģiona administrācija. Neierasti daudz lāču arhipelāga apdzīvotajās vietās pamanīti jau sākot no decembra. Vietējā pašvaldība ziņo, ka pieaudzis lāču uzbrukumu skaits cilvēkiem, kā arī kļuvis krietni vairāk gadījumu, kad šie dzīvnieki iekļūst telpās.

Ap apdzīvoto vietu Beluša Guba ir saskaitīti veseli 52 baltie lāči. Vietējie iedzīvotāji ir vērsušies reģiona administrācijā pēc palīdzības, jo baidās iziet no mājām, bet vecāki – vest savus bērnus uz bērnudārziem. Jaunās Zemes arhipelāga administrācijas vadītājs Žigans Musins pastāstīja, ka vairāk nekā pieci baltie lāči praktiski nepamet garnizona teritoriju, burtiski „skraida pakaļ cilvēkiem un pat nebaidās ienākt dzīvojamo māju kāpņu telpās”.

Reģiona administrācija norāda, ka lāči praktiski nereaģējot uz gaismas un skaņas signāliem, un arī visi mēģinājumi viņus padzīt, izmantojot patruļu automašīnas un suņus, ir izrādījušies neveiksmīgi. Tomēr Krievijas Dabas aizsardzības pārvalde ir atteikusies izsniegt atļaujas nošaut baltos lāčus, kas uzbrūk cilvēkiem.

Baltie lāči tiek uzskatīti par aizsargājamiem dzīvniekiem un ir iekļauti Sarkanajā grāmatā. Pavisam pasaulē ir aptuveni 25 000 šīs sugas dzīvnieku.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu