Neizdevusies "ekskursija" pie Ušakova (37)

Iļja Kozins
, žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sestdien notika partijas "Saskaņa" rīkotais pikets par atbalstu Rīgas domes mēram Nilam Ušakovam. Pirms dažām dienām Bolderājā daudzstāvu māju kāpņu telpās parādījās plakāti, kas aicināja doties uz atbalsta mītiņu. Nezināmi organizētāji solīja arī bezmaksas transportu uz centru un atpakaļ. Portāls TVNET ieradās Bolderājā un veica filmēšanu ar slēpto kameru šajā transportā, lai noskaidrotu, kas ir piketa dalībnieki.

Drēgns sestdienas rīts Bolderājā. Stūrmaņu ielā 29, stāvlaukumā netālu no slavenās kebabnīcas “Gvatar” atrodas liels balts autobuss. Priekšā stāv divi cilvēki. Uzdodoties par vietējo iedzīvotāju, kas arī grasās braukt uz Rīgas mēra atbalsta mītiņu, pienāku klāt un jautāju, vai autobuss vedīs cilvēkus uz šo piketu.

“Tā ir ekskursija,” saka vīrietis. Taču tūlīt pat sieviete blakus piebilst: “It kā ekskursija, bet pie Ušakova.”

Iekāpjot autobusā, redzams, ka tur atrodas aptuveni 10 cilvēku. Pārsvarā seniori. Pēc savstarpējām sarunām autobusā var noprast, ka cilvēki tiešām taisās braukt uz pilsētas centru, lai piedalītos Rīgas mēra Nila Ušakova atbalstam veltītajā piketā. Autobusa pasažieri tāpat teikuši, ka šoferi kāds esot “paņēmis”. Kā novēroja TVNET, šoferis atrodas netrafarētā, iespējams, Valsts drošības dienesta (VDD) busiņā, tajā pašā stāvlaukumā.

Notikuma vietā pulcējas arī vairāku televīzijas kanālu žurnālisti.

«Kāda jums daļa, kur mēs braucam!» - izkliedz kāds no pasažieriem, atbildot atnākušajiem plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

Pēc brīža no netrafarētās mašīnas izkāpj vīrietis, iekāpj pasažieru autobusā un visus klātesošos nofotografē, neatbildot pasažieriem, kāpēc. Iepriekš Valsts drošības dienesta pārstāvji bija informējuši par provokācijas riskiem piketa norises dienā.

Ar VDD portālam TVNET sazināties neizdevās.

Tāpat uz vietas var manīt divus Valsts policijas auto. Policijā apstiprina, ka tās darbinieki bija notikuma vietā, lai rūpētos par sabiedrisko kārtību.

Ap plkst. 12, kad jau sākas mītiņš pie Rātsnama pilsētas centrā, autobuss vēl aizvien ir stāvlaukumā. Pa logu var manīt, ka no netrafarētā busiņa ir iznācis pasažieru autobusa šoferis, kā arī vairāki cilvēki civilā apģērbā. Pēc brīža viņiem piebiedrojas vecāka gadu gājuma vīrietis, kurš intensīvi mēģina kādu sazvanīt pa telefonu. Vēl pēc brīža portāls TVNET notikuma vietā novēro Agasifu Ibragimovu, kurš, saskaņā ar Firmas.lv pieejamo informāciju, ir slavenās Bolderājas kebabnīcas “Gvatar” īpašnieks.

Kā liecina informācija sociālajos tīklos, Agasifa Ibragimova brālis ir Asifs Ibragimovs, kurš pēdējās Saeimas vēlēšanās kandidēja no partijas "Saskaņa", bet parlamentā netika ievēlēts. Priekšvēlēšanu laikā viņš nonāca KNAB redzeslokā sakarā ar bezmaksas maizes dalīšanu pensionāriem. KNAB toreiz konstatēja, ka tā esot bijusi slēpta politiskā aģitācija. Partijai "Saskaņa" nācās iekļaut savos priekšvēlēšanu izdevumos līdzekļus, kas tika tērēti, Ibragimovam dalot bezmaksas maizi.  

Pēc plkst. 12, pasažieru autobusā iekāpj Agasifs Ibragimovs un visiem klātesošajiem saka, ka autobuss nekur nebraukšot, jo drošības iestādes to neļaujot. Tomēr viņš atzīmē, ka neorganizētā veidā cilvēki var doties uz piketu, izmantojot sabiedrisko transportu.

Kā novēroja TVNET, pēc šā paziņojuma baltā autobusa pasažieri sāka izklīst. Daļa aizgāja uz tuvumā esošo sabiedriskā transporta pieturvietu un aizbrauca uz centru, kur izkāpa 11.novembra krastmalā.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu