Laulības saglabāšanas jaunais trends - sekss trijatā (28)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Desmit un ilgāk gadu dzīvojot laulībā, pāra intīmajā dzīvē iestājas rutīna, kurai seko apnikums. Ko darīt? Aizvien biežāk nobrieduši, inteliģenti pāri intīmās attiecības atsvaidzina, laulības gultā aicinot trešo.

Tas, ka, gadiem ejot, cilvēki vēlas paplašināt seksuālās dzīves pieļaujamības diapazonu, ir tikai normāli, it īpaši, ja uz šo tēmu raugāmies no brīva, nobrieduša, plaši domājoša cilvēka skatpunkta, saka seksologs un pārmaiņu treneris Artūrs Šulcs.

Asākas emocijas iespējams iegūt ar dažādiem līdzekļiem. Piemēram, divi pāri kopā var doties uz viesu namu un blakus gultās nodarboties ar seksu.

“Ja telpā divi nodarbojas ar seksu, tas nevienu neatstāj vienaldzīgu. Gaisā virmo seksuālā enerģija, un tas ir piedzīvojums.” 

Ar trešās personas - pāra intīma drauga vai draudzenes piesaisti Artūrs Šulcs iesaka uzmanīties, jo šāda spēle ietver riskus. Triju attiecībās var būt ieguvumi un zaudējumi, piemēram, kādam no partneriem var gribēties pārstrukturēt attiecības. Reizēm šāda izvēle aizved nevis pie krāšņas, daudzkrāsainas intīmās dzīves, bet pie šķiršanās. Problēmas atrisinās, ja visi trīs iesaistītie cilvēki ir pietiekami inteliģenti, lai spētu izrunāties par savām sajūtām - tad riski minimalizējas. Šuls saka, ka, jā, šādas attiecības var būt stabilas, ilgstošas un piepildošas. “Ja cilvēki viens otrā spēj atrast trīspusējas baudas avotu, un visus tas iepriecina, viss ir kārtībā.”

Šulcs norāda, ka jebkurā cilvēkā ir maza daļiņa biseksualitātes. “Sieviete ar gadiem kļūst seksuālāka - viņa grib izzināt un izjust, bet vīrs ne vienmēr ir aktīvs kā divdesmitgadnieks. Nobriedusi sieviete grib vairāk seksa. Ja to iespējams realizēt trijatā, kāpēc ne?” Seksologs atgādina, ka vienošanās jāpanāk trīspusēja.

“Ja kādam rodas jūtas, par to jārunā. Var iemīlēties divos cilvēkos - tas ir iespējams. Bezgalīgs cilvēku skaits, kuros tu esi iemīlējies, gan nevar būt.” 

Šulcs saka, ka mūsu apziņas telpā mīt seksa fantāzijas ar vairākiem partneriem, un, ja esam godīgi pret sevi, tas jāatzīst. Sekss trijatā var tikt realizēts “seksuālās mūžizglītības ietvaros”.

“Laiks iet, bērni ir izauguši, cilvēki saprot, ka dzīve nav mūžīga, un grib to izbaudīt. Varbūt ir kāds cilvēks, kurš grib iemācīties to, ko vēl nezina, no pieredzējušiem cilvēkiem. Ja tas notiek inteliģenti un korekti - kāpēc ne? Uzdrošinies, izzini un pieņem!” 

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu