Tiesa: Manaforts pārkāpa vienošanos ar Millera izmeklēšanu; viņam draud bargāks sods (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais vēlēšanu štāba priekšnieks Pols Manaforts.
ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais vēlēšanu štāba priekšnieks Pols Manaforts. Foto: Reuters / Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais kampaņas vadītājs Pols Manaforts pārkāpa vienošanos ar ASV īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanu, sniedzot melīgas liecības Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB), Millera birojam un zvērinātajiem, uzskata ASV tiesa. Kopš pagājušā jūnija aizturētajam Manafortam draud bargāks sods vai arī jaunu apsūdzību izvirzīšana, ziņo raidorganizācija BBC.

Millera izmeklēšana ielūkojās Manaforta politiskā konsultanta karjerā Ukrainā, lobējot prokrievisko Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču, un finanšu noziegumos. 69 gadus vecais Manaforts pieņēma vienošanos - apmaiņā pret sadarbību ar Millera izmeklēšanu viņam tika izvirzītas apsūdzības par pārkāpumiem pirms stāšanās Trampa kampaņas vadītāja amatā.

Taču ir pierādījumi, ka Manaforts izmeklētājiem melojis par saviem kontaktiem ar krievu politisko konsultantu Konstantīnu Kilimņiku. Prokurori norāda, ka Kilimņiks esot saistīts ar Krievijas izlūkdienestiem.

Manaforts kopš pērnā gada jūnija atrodas aizturēšanas centrā Virdžīnijā. Viņam draud bargāks sods vai arī jaunu apsūdzību izvirzīšana. Līdzšinējās vienošanās ietvaros Manafortam varētu piespriest līdz desmit gadiem cietumā.

Pagājušogad Millers izteicās, ka Manaforts pēc vienošanās parakstīšanas esot melojis "par dažādiem tematiem".

Manaforts 2016.gadā Trampa kampaņā strādāja piecus mēnešus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu