"Elektrum" sācis dabasgāzes tirdzniecību mājsaimniecībām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

AS "Latvenergo" ar zīmolu "Elektrum" pirmdien sācis dabasgāzes tirdzniecību mājsaimniecībām, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Ivita Bidere.

Uzņēmums nedēļas nogalē noslēdzis pirmos līgumus par "Elektrum" dabasgāzes piegādi mājsaimniecībām. Pats pirmais līgums noslēgts divas stundas pēc uzņēmuma publiskā paziņojuma par tirdzniecības sākšanu. Šobrīd mājsaimniecības izvēlējušās visu trīs grupu produktus - virtuvei, apkurei un arī apkurei ar gāzes katla apkopi.

"Elektrum" par savu piedāvājumu Latvijas mājsaimniecībām dabasgāzes tirgū paziņoja 14.februārī. Bidere norādīja, ka dabasgāzes tirdzniecība tiek uzsākta šodien, 18.februārī, un klientu interese ir augsta, ko apliecina arī klientu servisā saņemtie jautājumi. "Latvenergo" pārdošanas direktors Uldis Mucinieks uzsvēra, ka "Elektrum" mērķis ir mēreni pakāpeniska izaugsme, sasniedzot līdz 10% no dabasgāzes tirgus tuvāko piecu gadu laikā.

Jau ziņots, ka "Elektrum" piedāvā trīs dažādus pieslēguma veidus, tostarp pieslēgumu "Elektrum dabasgāze virtuvei", kas paredzēts mājsaimniecībām, kas gāzi izmanto tikai gāzes plītīs, savukārt pārējie divi pieslēgumi - "Elektrum dabasgāze siltumam" un "Elektrum dabasgāze siltumam +" - paredzēti klientiem, kuri gāzi izmanto apkurei.

Uzņēmums aprēķinājis, ka, lietojot gāzi tikai ēdiena pagatavošanai, vidēji klients mēnesī iztērē 42 kilovatstundas (kWh) dabasgāzes, un par to cena būtu 4,77 eiro. Mucinieks norādīja, ka tas ir tik pat, cik pašreiz par šādu patērēto gāzes daudzumu maksā "Latvijas gāze" klienti ar regulēto cenu.

Tāpat kompānijas speciālisti aprēķinājuši, ka, lietojot gāzi apkurei, vidēji mēnesī tiek iztērētas 2108 kWh gāzes. Pieslēgumā "Elektrum dabasgāze siltumam" vidējā cena par šādu patērēto dabasgāzes daudzumu būtu 92,77 eiro mēnesi, kas pēc Mucinieka teiktā, ir lētāk nekā pašreiz "Latvijas gāzes" klientiem, kuri par šādu pašu dabasgāzes patēriņu maksā 93,61 eiro mēnesī. Savukārt pieslēgumā "Elektrum dabasgāze siltumam +" klientiem pakalpojumā būs iekļauta arī gāzes katla apkope reizi gadā, tādējādi, klientam iztērējot 2108 kWh dabasgāzes mēnesī, maksa būtu 100,16 eiro mēnesī.

"Mēs redzam, ka cena ir praktiski tāda pati vai nedaudz mazāka kā regulētajam tirgotājam. Galvenā pievienotā vērtība mūsu produktam ir ērta produkta lietošana, apvienojot elektroenerģijas un dabasgāzes rēķinus," skaidroja Mucinieks.

"Latvenergo" koncerns 2017.gadā strādāja ar 925,627 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 0,6% mazāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga 2,5 reizes, sasniedzot 322,021 miljonu eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu