Lietā par 29 404 eiro piedziņu no Jaundžeikara piena uzpirkšanas uzņēmuma iesniegta pretprasība (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dzintars Jaundžeikars.
Dzintars Jaundžeikars. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lietā par 29 404 eiro piedziņu no bijušā iekšlietu ministra Dzintara Jaundžeikara piena uzpirkšanas saimniecības "Kalnbudes" ir iesniegta pretprasība, un Lauku atbalsta dienesta (LAD) Lielrīgas reģionālās lauksaimniecības pārvaldes prasību Vidzemes rajona tiesa Valmierā turpinās skatīt maija beigās.

Lietas izskatīšana bija plānota šonedēļ, taču tā atlikta, jo pagājušās nedēļas nogalē iesniegta pretprasība. Tiesnesis lemj par pretprasības pieņemšanu.

Vidzemes rajona tiesa priekšsēdētāja palīdze Nora Liepiņa aģentūrai LETA neatklāja pretprasības būtību, jo tiesa vēl lemj par tās pieņemšanu.

Plānots, ka lietas iztiesāšana notiks 30.maijā plkst.10.30.

Jau vēstīts, ka četru Vidzemes zemnieku saimniecību un vienas privātpersonas prasības pret bijušo iekšlietu ministru un kādreizējo Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāju Jaundžeikaru, kura piena uzpirkšanas uzņēmums "Kalnbudes" pērn palicis parādā par piegādāto svaigpienu, tiks skatītas Vidzemes rajona tiesās Limbažos, Valmierā un Madonā, aģentūra LETA noskaidroja Vidzemes rajona tiesā Valmierā.

LAD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Kristīne Ilgaža iepriekš apstiprināja, ka vairākas zemnieku saimniecības un privātpersona tiesā iesūdzējušas Jaundžeikaru, kura piena uzpirkšanas uzņēmums "Kalnbudes" pērn palicis parādā par piegādāto svaigpienu. Ilgaža apliecināja, ka LAD, pildot savu funkciju, pārstāv piena ražotājus tiesā, sniedzot viņiem juridisko palīdzību.

Viņa apstiprināja, ka no uzņēmuma "Kalnbudes" lauksaimnieki tiesā vēlas piedzīt vairāk nekā 110 000 eiro, un ir pierādījumi, ka "Kalnbudes" svaigpienu no zemniekiem saņēmis, bet naudu nav samaksājis. "Ir dokumenti, ka piens ir nodots, bijis līgums par noteiktu summu, kura nav samaksāta," sacīja Ilgaža, piebilstot, iekams tiesas process turpinās, plašāk šo lietu neesot iespējams komentēt.

LAD rīcībā esošā informācija liecina, ka februāra otrajā pusē citā tiesā ar prasību pret attiecīgo uzņēmumu saistībā ar nesamaksātu naudu par pienu vērsīsies vēl viens zemnieks.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu