Trauku mašīnas mazgāšanas regularitāte – biežāk nekā domāji

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Tici vai ne, bet arī ierīci, kas mazgā traukus, ik pa laikam ir jāmazgā. Vadoties pēc amerikāņu tabloīda “Today”, trauku mašīnā diezgan ātri sakrājas tauku kārtiņa, ziepju nosēdumi un ēdienu paliekas, kas pēcāk kļūst par auglīgu vidi baktērijām, kā arī samazina trauku mašīnas mazgāšanas funkciju efektivitāti.

Tabloīds “Today” sadarbībā ar amerikāņu izdevuma “Bob Vila” māju apsaimniekošanas ekspertiem ir noskaidrojis, ka trauku mašīna ir jāmazgā reizi mēnesī. Konkrētāk – periodiski ir jāattīra trauku mašīnas filtrs un noteka.

Lai to izdarītu, sākumā noņem trauku mašīnas apakšējo grozu. Apskati noteku un pārbaudi, vai tajā nav saķērušies kādi ēdienu gabali – notīri tos ar papīra salveti. Līdzko ēdienu un tauku atliekas ir noņemtas, trauku mašīnai manāmi uzlabosies ūdens novadīšana, un tā novērsīsi arī potenciālos ierīces bojājumus.

Savukārt, lai atbrīvotos no smakas, ieliec trauku mašīnas augšējā grozā trauku, kurā ieliets baltais etiķis. Pēc tam ieslēdz trauku mašīnu un ļauj tai darboties karstā ūdens režīmā – etiķis un karstais ūdens attīrīs ierīci no taukainiem nosēdumiem un likvidēs nepatīkamas smakas.

Pēdējais solis – izkaisi uz trauku mašīnas apakšējās daļas dzeramo sodu un ieslēdz vēl karstā ūdens režīmu uz dažām minūtēm. Pēcāk ieliec atpakaļ apakšējo grozu un darbini trauku mašīnu kā ierasts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu