Ar "#MeToo" grafiti apķēpāta statuja ar ASV jūrnieku, kurš kara beigās Taimskvērā skūpsta medmāsu (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ar "#MeToo" grafiti apķēpāta statuja ar ASV jūrnieku, kurš kara beigās Taimskvērā skūpsta medmāsu
Ar "#MeToo" grafiti apķēpāta statuja ar ASV jūrnieku, kurš kara beigās Taimskvērā skūpsta medmāsu Foto: Reuters/ScanPix

ASV Floridas štatā statuja, kurā attēlota aina no leģendārās fotogrāfijas "Kissing the War Goodbye", apķēpāta ar uzrakstu "#MeToo" sarkanā krāsā.

Grafiti uzzīmēts uz statujā attēlotās sievietes kājas.

1945.gada 14.augusta vakarā, kad tika izsludināta Japānas kapitulācija, slaveno Ņujorkas Taimskvēru pārņēma sajūsmas vilnis par Otrā pasaules kara beigām. Notiekošo iemūžināja vācu izcelsmes amerikāņu fotogrāfs Alfrēds Eizenštedts. Viņa nejauši uzņemtajā fotogrāfijā "Kissing the War Goodbye" redzams, kā jūrnieks kaislīgi skūpsta kādu medmāsu.

Statuja, kurā šis pāris atainots, uz laiku aizdota izstādīšanai Sarasotā, Floridas štatā, kur arī noticis vandalisma akts.

Policija uzskata, ka statuja apķēpāta pirmdien, dienu pēc fotogrāfijā redzamā jūrnieka Džordža Mendosas nāves. Viņš aizgāja mūžībā 95 gadu vecumā.

Mendosa nepazina jauno medmāsu Edīti Šeinu, kuru noskūpstīja 1945.gada 14.augusta vakarā Taimskvērā.

Policija atklāja, ka vietā, kur atradās statuja, nav novērošanas kameru un notikušajam nav aculiecinieku.

"MeToo" kustība aizsākās Holivudā pēc ietekmīgajam producentam Hārvijam Vainstīnam izteiktiem pārmetumiem par seksuālu uzmākšanos un pārauga plašākā cīņā par dzimumu vienlīdzību un pret seksuālo vardarbību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu