"Mazās smadzenes", "pamuļķis". "Fox News" komentētājs intervijā izlamā nīderlandiešu vēsturnieku (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Telekanāla "Fox News" komentētājs Takers Karlsons
Telekanāla "Fox News" komentētājs Takers Karlsons Foto: AP/Scanpix

Telekanāla "Fox News" komentētājs Takers Karlsons pamatīgi sadusmojās, intervējot nīderlandiešu vēsturnieku un nabadzības pētnieku Ritgeru Bregmanu. Tas beidzās ar lamuvārdu straumi no Karlsona puses. "Fox News" atteicās translēt interviju, bet tā tik un tā noplūda internetā.

Bregmans kļuva pazīstams šā gada Pasaules ekonomikas forumā Davosā, kur sanākušos miljardierus nopēla par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, kas padziļina plaisu starp bagātajiem un nabadzīgajiem sabiedrības slāņiem.

Karlsons uzaicināja Bregmanu uz interviju, taču nebija gatavojies, ka pats kļūs par vēsturnieka kritikas objektu. Pagājušonedēļ ierakstītā intervija "Fox News" ēterā tā arī neparādījās, bet to publiskoja portāls "NowThis".

Saruna iesākās miermīlīgi. Pēc Karlsona labvēlīgajām piezīmēm par Bregmana izteikumiem Davosas forumā vēsturnieks atbildēja, ka esot tikai pateicis to, ko domā vairums cilvēku - tai skaitā "Fox News" skatītāji. Taču intervija mainīja kursu pēc Bregmana kritikas, ka "Fox News" izvairās no nodokļu jautājuma skaršanas, jo "Mērdoki grib, lai vainojat visā imigrantus, nevis runājat par izvairīšanos no nodokļiem".

Bregmans izteicās, ka Karlsons esot pieņēmis Mērdoku ģimenes un ar miljardieriem Kohiem saistītās domnīcas "Cato Institute" "netīro naudu".

Karlsons ir "miljonārs, ko sponsorē miljardieri", un tāpēc viņš ir "daļa no problēmas", nevis tās atrisinājums, lai kā pozicionētos "Fox News skatītāju priekšā.

"Bet tā ir taisnība, vai ne? Ka visi "Fox" diktori ir miljonāri! Kā tas iespējams? Ļoti vienkārši - jūs vienkārši nerunājat par konkrētām lietām," teica Bregmans.

"Varbūt ej d***t, tu, mazās smadzenes," sacīja manāmi dusmīgais Karlsons. "Tu esi pamuļķis. Es gribēju tevi uzklausīt, bet tu esi sasodīti kaitinošs."

Kā ziņo portāls "Vox", Karlsons pēdējā laikā mēģina pozicionēties kā cīnītājs par amerikāņu "vienkāršās tautas" interesēm.

Bregmans pēc tam tviterī aicināja Karlsonu publicēt pilno interviju.

Bregmans aizstāv nodokļu celšanu turīgākajiem cilvēkiem un citas idejas, piemēram, darba nedēļas saīsināšanu un garantētā ienākuma ieviešanu. Ielūgumu uz Davosas forumu viņš saņēma pēc grāmatas "Utopia for Realists" panākumiem. Taču Bregmans atzīst, ka tur aizvadītās nedēļas laikā viņu esot pārsteigusi daudzu apmeklētāju nevēlēšanās runāt par patiesajām problēmām.

"Jūtos tā, it kā būtu ugunsdzēsēju kongresā, bet visiem aizliegts runāt par ūdeni," viņš sacīja forumā. "Beidziet runāt par filantropiju un sāciet domāt par nodokļiem."

Karlsons vēlāk atzina, ka viņa komentāri esot bijuši "rupji", taču "nākuši no sirds", vēsta "USA Today".

Kā ziņots, Karlsons pagājušomēnes citā intervijā par NATO apšaubīja, ka ASV nacionālajās interesēs ir doties palīgā Latvijai vai Igaunijai, ja tās piedzīvotu uzbrukumu. "Tad mūsu bērniem būs jāmirst Latvijas dēļ, jo tas kaut kā aizsargā viņu tiesiskumu?" Karlsons jautāja intervijā ar bijušo Baraka Obamas ārpolitikas padomnieku Deividu Tafuri, kurš iestājās par nepieciešamību aizstāvēt visas NATO dalībvalstis.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu