"Eolus" pārstāvji atbildēs uz iedzīvotāju jautājumiem saistībā par vēja parka izbūvi (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai gūtu iedzīvotāju redzējumu par plānotā vēja enerģijas parka izbūvi un atbildētu uz interesentu jautājumiem par vēja turbīnu izvietojumu, jaudu, vēja parka ietekmi uz cilvēku, apkārtējo vidi, kā arī ietekmi uz Latvijas enerģētisko neatkarību un ekonomiku kopumā, SIA "Eolus" pārstāvji tiksies ar Tukuma un Dobeles novadu iedzīvotājiem, lai individuāli atbildētu uz jautājumiem par plānotā vēja enerģijas parka izbūvi Zemgalē. 

Uzņēmums informē, ka pirmā tikšanās gaidāma 22. februārī, kad iedzīvotāji aicināti atnākt uz Džūkstes pagasta kultūras namu laika posmā no plkst. 18.00 līdz 21.00 un Dobeles novada pašvaldību (2. stāva zāli) 27., 28. februārī un 1. martā laika posmā no plkst. 10.00 līdz 14.00. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Šajās vietās un norādītajos laikos iedzīvotājiem būs iespēja iztaujāt uzņēmuma pārstāvjus. 

Kā ziņots iepriekš, "Eolus" Dobeles un Tukuma novadā ir iecerējis izveidot vēja enerģijas parku, kurā būtu ne vairāk kā 51 vēja turbīna. Šobrīd noris projekta sabiedriskā apspriešana, un to plānots uzbūvēt nākamo divu līdz trīs gadu laikā.

Zviedrijā bāzētais "Eolus Vind AB" ir viens no lielākajiem vēja enerģijas attīstības uzņēmumiem Ziemeļvalstīs. Uzņēmums ir dibināts 1990. gadā un līdz šim ir uzbūvējis vairāk nekā 540 no kopumā aptuveni 3400 Zviedrijā uzstādītajām vēja enerģijas turbīnām. "Eolus Vind AB" ir kotēts "Nasdaq Stockholm" fondu biržā, un uzņēmumam ir vairāk nekā 7000 akcionāru.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu