Austrāliešu kardinālu atzīst par vainīgu pedofilijā (4)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Romas katoļu baznīcas kardināls Džordžs Pels
Romas katoļu baznīcas kardināls Džordžs Pels Foto: AP/Scanpix

Romas katoļu baznīcas kardināls Džordžs Pels, kurš bija pārraudzījis Vatikāna finanšu līdzekļus, Austrālijā ir atzīts par vainīgu divu kora zēnu seksuālā izmantošanā un kļuvis par līdz šim ievērojamāko katoļu garīdznieku, kas jebkad notiesāts par pedofilijas noziegumiem, otrdien paziņoja tiesa.

Zvērināto tiesa Austrālijā ir atzinusi 77 gadus veco Pelu par vainīgu vienā apsūdzības punktā par seksuālu izmantošanu un četros apsūdzības punktos par nepiedienīgu uzbrukumu.

Par viņa upuriem bija kļuvuši divi kora zēni Melburnas Svētā Patrika katedrālē pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados.

Pels tika apsūdzēts, ka tolaik 12 un 13 gadus vecos zēnus esot iedzinis stūrī katedrāles sakristejā un piespiedis iesaistīties seksuālā aktā ar viņu.

Sākotnējā prāvā septembrī zvērinātie nevienojās viņu atzīt par vainīgu, bet viņš tika atzīts par vainīgu lietas atkārtotā iztiesāšanā 11.decembrī. Šā lēmuma paziņošana tika atlikta, un Austrālijas mediji drīkstēja par to ziņot tikai otrdien.

Pels ir kategoriski noliedzis visas apsūdzības, un viņa advokāts paziņoja, ka klients nodomājis pārsūdzēt tiesas lēmumu.

Trešdien ir paredzēta tiesas sēde pirms gaidāmās soda piespriešanas.

Austrālijā dzimušais Pels, kurš 1966.gadā tika ordinēts par priesteri un 2003.gadā tika iecelts par kardinālu, bija Melburnas palīgbīskaps no 1987. līdz 1996. gadam, Melburnas arhibīskaps no 1996. līdz 2001. gadam un Sidnejas arhibīskaps no 2001. līdz 2014. gadam.

2014.gada 24.februārī viņš tika iecelts par Vatikāna Ekonomikas sekretariāta prefektu un bija šajā amatā līdz pērnā gada 12.decembrim, lai gan kopš 2017.gada 29.jūnija bija atstādināts no amata pienākumu pildīšanas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu