Ušakovs "atkāpjas" - kandidēs EP vēlēšanās (75)

No GKR kandidēs Ameriks
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (no kreisās), bijušais Rīgas vicemērs Andris Ameriks, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un partijas "Saskaņa" biedre Baiba Rozentāle piedalās preses konferencē Rīgas domē.
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (no kreisās), bijušais Rīgas vicemērs Andris Ameriks, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un partijas "Saskaņa" biedre Baiba Rozentāle piedalās preses konferencē Rīgas domē. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Otrdien, 26. februārī, Rīgas mērs un partijas "Saskaņa" līderis Nils Ušakovs paziņoja presei, ka partija "Saskaņa" izvirzījusi viņu par kandidātu šā gada Eiropas Parlamenta vēlēšanās. 

Par kandidēšanu uz Eiropas Parlamenta deputāta krēslu paziņoja arī partijas "Gods kalpot Rīgai" pārstāvis, bijušais Rīgas vicemērs Andris Ameriks. No GKR kandidēs arī Dainis Turlais un Ausma Cimdiņa, paziņoja Ameriks.

Otrdienas pievakarē Rīgas domē norisinājās galvaspilsētas mēra sasauktā preses konference, kurā Nils Ušakovs oficiāli apstiprināja, ka izlēmis kandidēt Eiroparlamenta vēlēšanās no “Saskaņas” saraksta.

Līdz ar Ušakovu Eiroparlamenta vēlēšanās plāno kandidēt arī bijušais Rīgas vicemērs Andris Ameriks. Kā norāda Ušakovs, lēmums kandidēt Eiroparlamentā “bijis smagākais lēmums viņa politiskajā karjerā”, taču tas, viņaprāt, šobrīd ir pareizākais solis.

Visi jautājumi, kas saistīti ar tālāko Rīgas domes darba organizāciju, tiks pieņemti, sākot no 26.maija, sacīja Ušakovs (S). Šos jautājumus "Saskaņa" risināšot kopā ar partneriem no partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR).

Viņš gan piebilda, ka maija otrajā pusē dosies atvaļinājumā, lai "tādā veidā nodrošinātu absolūti caurskatāmu procesu".

Ušakovs informēja, ka mēra amatu saglabās līdz pat Eiroparlamenta vēlēšanām. Gadījumā, ja viņš netiks ievēlēts Eiroparlamentā, Ušakovs norāda, ka viņam nāksies “daudz ko pārdomāt”.

Šobrīd nav skaidrības, kas Ušakova ievēlēšanas gadījumā notiks ar partijas “Saskaņa” valdes vadību, jo par tās tālāko likteni tiks lemts partijas kongresā, kas notiks vien 8. jūnijā.

Iepriekš "Saskaņas" valde kā saraksta līderi EP vēlēšanās bija izvirzījusi Saeimas deputātu Vjačeslavu Dombrovski.

Ušakovs sacīja, ka visi jautājumi par Rīgas domes vadību arī turpmāk tiks skatīti "Saskaņas" un GKR bloka iekšienē. Pašreizējais mērs domē strādāšot līdz pat EP vēlēšanām.

Par "Saskaņas" tālāko nākotni un vadību plānots lemt kongresā 8.jūnijā, tātad pēc EP vēlēšanām.

Par EP vēlēšanu saraksta apstiprināšanu "Saskaņa" lems jau ceturtdien, 28.februārī.

Jau ziņots, ka kandidātu sarakstu iesniegšana Eiroparlamenta vēlēšanām notiks no 6.marta līdz 21.martam, bet pašas vēlēšanas notiks 25.maijā.

Portāla TVNET uzrunāto politiķu un ekspertu ieskatā Ušakova iekļūšana Eiropas Parlamentā vērtējama kā pavisam reāla, taču, kā norāda Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" žurnāliste Inga Spriņģe, Ušakovs un Ameriks maijā paredzētajās vēlēšanās saskata glābšanas riņķi. 

Komentāri (75)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu