Uz Vācijas robežas aiztur somāliešu migrantu aizdomās par pirātismu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somāliešu migrants, kurš caur Austriju mēģināja ierasties Vācijā, tika aizturēts uz abu valstu robežas kā aizdomās turētais divos pirātiskos uzbrukumos Vācijas kravas kuģiem, trešdien paziņoja Austrijas un Vācijas varas iestādes.

24 gadus vecā vīrieša pirkstu nospiedumi atbilst tiem, kas atrasti uz Vācijas kravas kuģiem "Ems River" un "Susan K", sacīja apsūdzības puses preses sekretārs Vācijas pilsētā Osnabrikā.

Aizdomās turētajam, kurš šo uzbrukumu laikā bija 16 gadus vecs, draud apsūdzības izspiešanā, cilvēku nolaupīšanā un uzbrukumos jūras satiksmei.

Kuģis "Ems River" tika sagrābts 2010.gada decembrī Omānas piekrastes tuvumā. Tā astoņi apkalpes locekļi tika atbrīvoti 2011.gada martā, kad par viņiem bija samaksāts izpirkums trīs miljonu ASV dolāru apmērā.

2011.gada aprīlī tajā pašā reģionā notika uzbrukums kuģim "Susan K". Tā apkalpe tika atbrīvota pēc izpirkuma samaksāšanas 3,5 miljonu dolāru apmērā.

Šajos pirātu uzbrukumos cietušās kuģniecības kompānijas ir bāzētas Lejassaksijas federālajā zemē, kur šo lietu izskata Osnabrikas prokuratūra.

Aizturētais ir nodots Vācijas varas iestādēm, paziņoja Zalcburgas apgabaltiesas preses sekretārs, apstiprinot laikraksta "Salzburger Nachrichten" ziņu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu