Īrijā par 1,23 miljoniem iespējams iegādāties neapdzīvotu salu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Katra cilvēka dzīvē rodas brīži, kad gribas visu pamest un kādu laiku pavadīt uz neapdzīvotas salas, kur nav stresa, ikdienas steigas un citu stresu radošu faktoru. Īrijas mediji vēsta, ka tiek pārdota neliela sala, uz kuras cilvēki sāka dzīvot pirms vairāk nekā 3000 gadiem. 

Ardoilīna (Ardoileán) ir neapdzīvota, 80 akrus liela sala, kas atrodas Īrijas rietumkrastā. Pēdējie cilvēki, kas dzīvojuši uz šīs salas, to pameta pirms vairākiem simtiem gadu. Tagad tā ir nonākusi pārdošanā par 1,23 miljoniem eiro. 

Lai no viena salas gala aizietu līdz otram, ir nepieciešama stunda laika. Sala var lepoties ar izteiktu reljefu - tā atrodas vidēji 200 metrus virs jūras līmeņa. Lai nonāktu uz salas, jārēķinās ar kāpienu pa krasta klintīm. Salu iecienījušas dažādas putnu sugas. 

"Šeit ir dažādu sugu pārpilnība - kaijas, vētrasputni un pat piekūni ir raduši šeit mājas. Šī ir īpašas nozīmes aizsargājamā zona - rudenī atsevišķas putnu sugas šeit ierodas no Eiropas uz pārziemošanu - to ļauj klimats," teikts pārdevēju - "Spencer Auctioneers" ziņojumā. 

"The Guardian" izpētījis, ka pirmie iedzīvotāji uz salas sāka dzīvot pirms trim tūkstošiem gadu. Tie bija cilvēki, kuri pavadīja laiku vientulībā ar sevi, pirms kļuva par mūkiem vietējā klosterī. Tiek ziņots, ka pēdējie cilvēki šeit dzīvojuši 7. gadsimtā. 

Sala no 1969. līdz 1998. gadam piederējusi īru dzejniekam Ričardam Mērfijam, kurš to  pieminēja arī memuāros. 

"Doma par šīs neapdzīvotās un nepieejamās salas pirkšanu mani ļoti uzrunāja - to varētu arī atjaunot un pasargāt no pilnīgas iznīcības," memuāros rakstīja Mērfijs. Viņš gan salu nepadarīja par savām pastāvīgajām mājām, tomēr regulāri to apmeklēja, gūstot iedvesmu  daiļradei. 

Uz salas joprojām ir atrodamas klostera un baznīcas drupas, kā arī kapsēta. Tiesa, šie objekti neskaitās daļa no salas, jo tie pieder Īrijas valstij. Pārējais nekustamais īpašums (vai precīzāk, kas palicis pāri no tā), pieder kādai privātpersonai. 

Sala var būt ideāla vieta, kur aizbēgt no ikdienas steigas, tomēr, lai varētu šeit komfortabli dzīvot, ir nepieciešams ieguldīt zināmu darbu infrastruktūras attīstīšanai. 

Salas nākamajam īpašniekam, visticamāk, būs jāveic lieli uzlabojumi un jāiegulda līdzekļi elektrības un citas sadzīvei nepieciešamās infrastruktūras ieviešanai. Svarīgi uzbūvēt laivu piestātni satiksmei ar Īrijas kontinentālo daļu - tuvākā lielā pilsēta Golveja pa jūras ceļu atrodas aptuveni 100 kilometru attālumā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu