Lietuvā pašvaldību vēlēšanās lielākais atbalsts sabiedriskajām vēlēšanu komitejām un tēvzemiešiem

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lietuvas karogs. Ilustratīvs attēls
Lietuvas karogs. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvas vēlētāji svētdien notikušajās pašvaldību padomju vēlēšanās atbalstījuši galvenokārt sabiedrisko vēlēšanu komiteju, kā arī partijas "Tēvzemes savienība-Lietuvas kristīgie demokrāti" kandidātus, bet no 60 pašvaldību mēriem pirmajā kārtā ievēlēti 19, liecina provizoriskie balsošanas rezultāti.

No Lietuvas lielākajām pilsētām vienīgi Kauņā jau ir skaidrs, ka pilsētu turpmākos četrus gadus vadīts līdzšinējais mērs Visvalds Matijošaitis, kura kandidatūru atbalstīja valdošā Zemnieku un zaļo savienība.

Viļņā par mēra amatu otrajā kārtā sacentīsies esošais pilsētas galva Remiģijs Šimašus, kas vēlēšanās startēja ar kustību "Par Viļņu, ar kuru lepojamies", un agrākais mērs Artūrs Zuoks, kas šoreiz vēlētāju atbalstu centies iekarot ar sarakstu "Laimīgā Viļņa".

Savukārt Klaipēdas vēlētājiem otrajā kārtā būs jāizšķiras starp pašreizējo mēru Vītautu Grubļausku, kas iepriekš amatā ievēlēts no Liberāļu kustības, bet tagad izveidojis savu vēlēšanu komiteju, un zaļzemnieku pārstāvi, Klaipēdas jūras ostas vadītāju Arvīdu Vaitku.

No 1970 balsošanas iecirkņiem šobrīd rezultātus iesnieguši 1969.

Vairāk nekā 13 000 Lietuvas politiķi šajās vēlēšanās sacentās par 1502 mandātiem pašvaldību padomēs, bet uz 60 mēru amatiem pretendēja pāri par 400 kandidātiem.

60 pašvaldībās 2 459 047 balsstiesīgo Lietuvas iedzīvotāju izvēlei tika piedāvāti 465 kandidātu saraksti. 364 no tiem izveidojušas partijas, 14 - partiju koalīcijas un 87 - sabiedriskās vēlēšanu komitejas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu