"Jaunvalžu" trešā sērija. Saruna ar horeogrāfi un dejotāju Lieni Gravu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Sarunu sērijā "Jaunvalži" Liene Grava - laikmetīgās un mūsdienu dejas horeogrāfe un dejotāja. 2011. gadā absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmijas Mūsdienu dejas horeogrāfijas nodaļu, kopš 2010. gada sadarbībā ar Latvijas ievērojamākajiem režisoriem veido horeogrāfijas valsts un nevalstiskajos teātros, kā arī darbojas neatkarīgos projektos. Liene ir trīs reizes nominēta Spēlmaņu nakts balvai nominācijā Gada kustību mākslinieks un 2014. gadā šo balvu saņēmusi par izrādēm Piafa un Sarkanais, sasodītais mēness Liepājas teātrī.

Horeogrāfe veidojusi kustību režiju Latvijas Nacionālās operas iestudējumam Iemūrētie (komponists Ēriks Ešenvalds, režisore Laura Groza-Ķibere) 2016. gadā. 2017. gadā kā horeogrāfe un režisora asistente Liene piedalījusies Liepājas teātra izrādes Precības (režisors Sergejs Zemļanskis) tapšanā, kā arī iestudējusi horeogrāfijas Jaunā Rīgas teātra izrādēm Pēdējā Ļeņina eglīte (režisors Uldis Tīrons) un Cerību ezers aizsalis (režisors Vladislavs Nastavševs). 2018. gadā tapusī dejas izrāde Kvēldiegs nominēta divās Dejas balvas kategorijās. Liene Grava ir valsts simtgadei veltītās lielizrādes Abas malas laikmetīgās dejas horeogrāfiju autore.

Biogrāfija, kas liecina par dinamisku un pastāvīgā jaunradē esošu mākslinieci. Tomēr - kā no izpildītājas kļūt par kustību režisori? Kā no dejotāja pārtapt tajā, kurš iemieso savu vīziju citos dejotājos? Ko nozīmē vadīt simtiem dejotāju lieluzvedumos, un kur rast pārliecību spert soli vēl tālāk? Par deju, cilvēku tajā, radošumu un pārliecību par to, ka sapņi piepildās, - Liene Grava sarunā ar Mārtiņu Dauguli.

Šo un citas sērijas klausies arī "Spotify" platformā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu