Remonta vietā ātrs risinājums: 10 gadījumi, kad problēmu var novērst dažu minūšu laikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Mājas uzturēšana ideālā kārtībā ne vienmēr nozīmē milzu tēriņus un apjomīgus remontus. Daži mājas apkopes darbi un mazie remontiņi ir paveicami ātri un bez kādas profesionālas palīdzības. Tikai dažas minūtes - un mājoklis jau atkal būs izcilā kārtībā.

Nolietojušās ledusskapja durvju gumijas

Ja magnētiskā līste un ledusskapju durvju gumijas ir nolietojušās, tās var likt ierīcei darboties pastiprinātā režīmā un to bojāt. Šāda problēma nebūt nenozīmē, ka ir pienācis laiks iegādāties jaunu ledusskapi, – magnētisko līstīšu un gumiju nomaiņa ir ātrs un viegls projekts, kuru ir iespējams paveikt neilgā laikā. Iegādājies jaunas līstes un gumijas un noņem iepriekšējās ar skrūvgriezi.

Lipīgas vinila loga malas

Vinila logi ir samērā lēti un efektīvi logi tieši siltumizolācijas ziņā. Tomēr laika gaitā logu līstēs mēdz sakrāties putekļi, apkārtnes koku ziedputekšņi un netīrumi. Ja logu pat vairs neizdodas atvērt, ņem talkā izsmidzināmo silikonu, ko mēdz izmantot automašīnām. Iepūt silikonu loga un rāmja spraugā – tas padarīs virsmas slidenas un logu varēs atvērt.

Foto: Unsplash

Čīkstoša grīda

Kad koka dēļi beržas viens pret otru, tie rada ļoti skaļu čīkstoņu, kas varētu izvest no pacietības ne vienu vien. Apzini vietas, kur rodas kaitinošā čīkstoņa, un cīnies pret to ar kukurūzas cieti. Nokaisi ar to čīkstošos laukumus, koncentrējoties tieši uz spraugām. Pēc tam ar slotu ieslauki kukurūzas cieti grīdas spraugās – tā darbosies kā sausais lubrikants, kas nebojās grīdu un apklusinās čīkstoņu.

Ūdens nosēdumi uz griestiem

Notecējuši griesti, proti, dzeltenie pleķi, izskatās ārkārtīgi neglīti un bojā skatu pat izcili iekārtotās telpās. Ja nevēlies pārkrāsot griestus, pastāv kāda opcija, kā var novērst vai vismaz mazināt dzeltenos plankumus. Iepildi pudelē ar izsmidzinātāja uzgali ūdens un balinātāja mikstūru attiecībā 1 pret 5. Apsmidzini ar to bojātās vietas, un jau dažu stundu laikā notecējumi pazudīs vai vismaz kļūs mazāk redzami.

Foto: Pexels

Atlipušas tapešu malas

Laika gaitā tapetes mēdz atlipt un radīt pagalam nepatīkamu skatu, taču arī šo problēmu var ātri un viegli atrisināt. Mīkstini atlipušo papīra materiālu ar siltu ūdeni – ielej karstu ūdeni pudelē ar izsmidzinātāju un appūt atlipušās malas. Pēc tam uzklāj nelielu daudzumu šuvju līmes zem atlipušās malas un tapeti kārtīgi piespied pie sienas.

Čīkstošas durvis

Durvis, kas virinātas čīkst, nevienam pāri nenodarīs, taču tas nudien ir kaitinoši. Izmanto aerosola eļļu, piemēram, veco labo WD-40 vai minerāleļļu, un ar tās iepakojuma šauro uzgali uzpūt eļļu taisni uz eņģes lielās skrūves. Neaizmirsti ar papīra dvieli notīrīt notecējušo eļļu.

Foto: Pexels

Virtuves skapīšu durvis aizveras ar troksni

Ja virtuves skapīša durvis aizcērtas ar blīkšķi, šo problēmu var viegli atrisināt ar pielīmējamiem gumijas bloķētājiem. Notīri skapīšu durvju iekšpusi un ielīmē gumijas uzlīmes vietās, kur durvju mala saskaras ar skapīšu plauktiem – tas mazinās troksni, durvis aizverot.

Ārdurvis rada caurvēju

Caurvējš, kas nāk no ārdurvīm, padara dzīvokli vēsāku un pieliek kādus papildu eiro  apkures rēķinam. Samazini rēķinus un caurvēju ar durvju malas gumijas nomaiņu. Noņem veco gumiju un tās vietā uzlīmē jaunu.

Foto: Pexels

Niķīgi atslēgu caurumi

Ja durvis neizdodas atslēgt ar pirmo reizi vai arī atslēgu nākas piespiest, pabīdīt vai izkustināt slēdzenē, tas var liecināt, ka atslēgas caurums iekšpusē ir aprūsējis. Pirms maini slēdzeni, pamēģini triku ar parasto grafīta zīmuli. Paberzē zīmuļa grafītu gar atslēgu tā, lai uz tās rodas smalki grafīta puteklīši, un liec to slēdzenē – grafīts darbosies kā lubricējošs materiāls un ļaus atslēgai teju vai ieslīdēt slēdzenē.

Grūti atveramas atvilktnes

Koka kumodēm laika gaitā var parādīties tāds niķis, ka atvilktnes sāk ķerties un tās var attaisīt tikai ar spēku. Lai atvilktne atvērtos bez liekas piepūles, izmanto parasto parafīnu. Izcel atvilktni no kumodes un tās malas parīvē ar sveci vai specializētajos veikalos nopērkamo parafīnu – tas mazinās berzi un ļaus atvilktnēm slīdēt bez aizķeres.

Foto: Unsplash
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu