Video: RD Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēde (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēde, kurā piedalās jaunieceltais SIA "Rīgas satiksme" pagaidu vadītājs Ernests Saulītis.
Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēde, kurā piedalās jaunieceltais SIA "Rīgas satiksme" pagaidu vadītājs Ernests Saulītis. Foto: Jānis Škapars / TVNET

Trešdien, 6. martā, sasaukta Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēde, kurā piedalās jaunieceltais SIA "Rīgas satiksme" pagaidu vadītājs Ernests Saulītis.

Kā vēstīts, līdzšinējā pagaidu vadītāja Anrija Matīsa vietā otrdien iecelts vien pagājušajā nedēļā uzņēmuma valdē apstiprinātais Ernests Saulītis no Rīgas domes Īpašumu departamenta.

Līdzšinējais "Rīgas satiksmes" valdes pagaidu vadītājs Matīss nolēmis amatu pamest, jo Rīgas dome nesniedzot atbalstu to kapitālsabiedrības problēmu risināšanā, kas nav paša uzņēmuma pārziņā un kuru novēršana ir iespējama tikai ar pašvaldības lēmumiem.

Sarunā ar portālu TVNET Matīss pauda izbrīnu par Saulīša iecelšanu "Rīgas satiksmes" vadītāja amatā.

“Varu tikai nedaudz paust izbrīnu par šādu lēmumu. Īpašuma departaments ir tas, kam vajadzēja visus šos gadus sekot līdzi “Rīgas Satiksmes” finanšu stāvoklim, “Rīgas Satiksmes” iepirkumiem un līgumiem. Un arī Ušakova kungs vairākkārt ir izteicies savās intervijās, ka viņš visus lēmumus kā “Rīgas Satiksmes” kapitāldaļu turētājs ir pieņēmis, tieši vadoties pēc īpašuma departamenta ieteikumiem. Un, ja tagad tiek iecelts par [“Rīgas Satiksmes”] vadītāju cilvēks, kuram visus šos gadus bija pienākums sekot līdzi un kontrolēt, tad ir jādomā, pirmkārt, vai tad nav interešu konflikts?

GALERIJA: RD Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēde

Un, otrkārt, kāds ir patiesais mērķis šajā gadījumā? Vai nu piesegt savu neizdarību, vai kāds cits mērķis. Jo tas ir diezgan dīvaini, ja cilvēki, kuri nav to darījuši vairāk nekā 10 gadus, tagad pēkšņi vada uzņēmumu. Bet visu cieņu, Saulīša kungs ir kompetents jurists, es neko pret viņu nesaku, bet mani šis lēmums nedaudz pārsteidza,” portālam TVNET klāstīja Matīss.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu