Matīss izbrīnīts par Saulīša iecelšanu jaunā "Rīgas satiksmes" vadītāja amatā (25)

Papildināts
Iļja Kozins
, žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) pagaidu vadītājs Anrijs Matīss
Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) pagaidu vadītājs Anrijs Matīss Foto: Ieva Lūka/LETA

Bijušais uzņēmuma “Rīgas satiksme” pagaidu vadītājs Anrijs Matīss pauž izbrīnu sakarā ar Rīgas mēra un uzņēmuma kapitāldaļu turētāja Nila Ušakova lēmumu par Ernesta Saulīša iecelšanu “Rīgas satiksmes” pagaidu vadītāja amatā. Iepriekš Saulītis strādājis Rīgas domes Īpašumu departamentā.

Reaģējot uz Rīgas mēra Nila Ušakova izteikumiem, ka Matīsa lēmums par atkāpšanos esot bijis emocionāls, pats bijušais “Rīgas satiksmes” pagaidu vadītājs saka, ka šis lēmums nav “ne pēkšņs, ne emocionāls”.

Savukārt Ernesta Saulīša iecelšana “Rīgas satiksmes” pagaidu vadītāja amatā Matīsam šķiet dīvaina.

“Varu tikai nedaudz paust izbrīnu par šādu lēmumu. Īpašuma departaments ir tas, kam vajadzēja visus šos gadus sekot līdzi “Rīgas Satiksmes” finanšu stāvoklim, “Rīgas Satiksmes” iepirkumiem un līgumiem. Un arī Ušakova kungs vairākkārt ir izteicies savās intervijās, ka viņš visus lēmumus kā “Rīgas Satiksmes” kapitāldaļu turētājs ir pieņēmis, tieši vadoties pēc īpašuma departamenta ieteikumiem. Un, ja tagad tiek iecelts par [“Rīgas Satiksmes”] vadītāju cilvēks, kuram visus šos gadus bija pienākums sekot līdzi un kontrolēt, tad ir jādomā, pirmkārt, vai tad nav interešu konflikts? Un, otrkārt, kāds ir patiesais mērķis šajā gadījumā? Vai nu piesegt savu neizdarību, vai kāds cits mērķis. Jo tas ir diezgan dīvaini, ja cilvēki, kuri nav to darījuši vairāk nekā 10 gadus, tagad pēkšņi vada uzņēmumu. Bet visu cieņu, Saulīša kungs ir kompetents jurists, es neko pret viņu nesaku, bet mani šis lēmums nedaudz pārsteidza,” portālam TVNET klāstīja Matīss.

Saskaņā ar Matīsa teikto, uzņēmums šobrīd esot ļoti grūtā situācijā. Tas esot saistīts gan ar “Rīgas satiksmes” krimināllietu, gan ar smago finanšu situāciju uzņēmumā. Bija iespēja, ka bankas varētu pieprasīt atpakaļ kredītos izsniegto naudu. Sakrājās vairāki jautājumi, kas bija jārisina, norādīja politiķis. Viņaprāt, Ušakovam nav vēlēšanās risināt “Rīgas satiksmes” problēmas pa īstam.

“Man bija priekšlikums, kā šos jautājumus risināt, un acīmredzot mūsu viedokļi savā starpā nesakrita. Ja kapitāldaļu turētājam bija vēlme šīs problēmas paslaucīt zem tepiķa, man vēlme bija šīs problēmas atrisināt, lai uzņēmums ilgtspējīgi varētu strādāt,” stāstīja bijušais “Rīgas satiksmes” pagaidu vadītājs.

Runājot par uzņēmuma maksātnespējas varbūtību, Matīss atzīmēja, ka tas būšot atkarīgs no tā, kā Rīgas dome pildīs savus solījumus un vai atradīs nepieciešamos finanšu līdzekļus.

Komentējot sadarbību ar partiju “Saskaņa”, Matīss atzīmēja, ka tā esot beigusies 4.oktobrī, līdz ar Saeimas vēlēšanām.

Matīss atzina, ka neredzot turpmākas sadarbības iespējas ar Rīgas domi tuvākā vai tālākā nākotnē.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu