Asociācija: Latvijā bezkontakta norēķinu karšu skaits pērn pieaudzis par 91% (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijā bezkontakta norēķinu karšu skaits pagājušajā gadā pieaudzis par 91%, sasniedzot 900 000, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu nozares asociācijā.

Tāpat asociācijā atzīmēja, ka arī karšu pieņemšanas iekārtas arvien biežāk ir aprīkotas ar bezkontakta funkciju, sasniedzot jau vairāk nekā 67% pārklājuma, proti, pagājušā gada beigās Latvijā gandrīz 27 000 karšu pieņemšanas iekārtu bija aprīkotas ar bezkontakta funkciju.

"Bezkontakta karšu popularitāte strauji aug - mēs redzam, ka aizvien vairāk lietotāju apgūst jauno ieradumu par pirkumu samaksāt nopīkstinot, nevis ievietojot karti terminālī. Dati apliecina, ka iedzīvotāji un tirgotāji novērtē bezkontakta maksājumu sniegtās priekšrocības un ka tikai tās tehnoloģijas, kuru ieguvumus saredz gan pircēji, gan tirgotāji un finanšu institūcijas, kļūst par daļu no ikdienas," sacīja Finanšu nozares asociācijas Maksājumu karšu apakškomitejas līdzpriekšsēdētājs un "SEB bankas" Maksājumu karšu nodaļas vadītājs Ronalds Platkājis.

Šobrīd Latvijā bezkontakta maksājumu kartes piedāvā 13 bankas.

Baltijas valstīs ar bezkontakta kartēm, neievadot PIN kodu, iespējams norēķināties par pirkumiem līdz 25 eiro.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu