Kā ikdiena paiet karaliskās ģimenes auklītei Marijai Terēzei Turionai Borallo? (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Princis Viljams un Keita Midltone ir trīs bērnu vecāki, un, ja vien viņiem nebūtu karalisko pienākumu, tad Kembridžas hercogu pāris, visticamāk, būtu pilnas slodzes vecāki. Bet, tā kā darbs tomēr prasa savu, tad karaliskajam pārim ir neatsverams palīgs bērnu pieskatīšanā – auklīte Marija Terēze Turiona Borallo, kura ieguvusi zināšanas vienā no ekskluzīvākajām auklīšu skolām pasaulē, ziņo townandcountrymag.com. Lūk, viss, ko būtu vērts par viņu zināt!

Auklītes, kuras savus pienākumus veic elitārās ģimenēs, tiek speciāli apmācītas Lielbritānijas pilsētā Batā, Norlandas koledžā. Kā izrādās, tās vēsture ir ļoti sena - jau kopš 1892. gada šeit darbojas prestižā aukļu apmācības iestāde. Protams, arī Kembridžas hercogu auklīte Marija Terēze Turiona Borallo ir šīs iestādes absolvente. 

Marija ir ieguvusi prasmes pašaizsardzībā, pretterorisma tehnikās, kā arī apgūta drošas braukšanas prasme (gadījumiem, kad karaliskos bērnus nepieciešams kur nogādāt).

Superauklīšu skola Norlandā

Aukļu skola nav viegla, un pēc statistikas tikai 30% no visiem, kuri iestājas, pabeidz koledžu un strādā šajā nozarē.  Norlanda skola ir vienīgā šāda veida skola Anglijā. Lai iegūtu diplomu, jāmācās četri gadi, pēdējais gads tiek pavadīts praksē pie ģimenes. Studenti iegūst divus diplomus vienlaikus – Norlandas skolas un Glosteršīras universitātes (studijas par bērnu audzināšanu).

Lai studētu Norlandas skolā, gadā jāšķiras no 19 000 dolāru. Skolas absolventi pēc tās beigšanas saņem vidēji sešus darba piedāvājumus. 

Tikai tad, ja esi saņēmis šīs iestādes diplomu, tu vari savā CV rakstīt, ka esi "Norlandas skolas auklīte", kas ir prestižs tituls darba meklētājam. 

Karalisko bērnu auklīte Marija Terēze Turiona Borallo
Karalisko bērnu auklīte Marija Terēze Turiona Borallo Foto: Reuters/AFP/Scanpix

Kā Marija Terēze Turiona Borallo nokļuva pie Kembridžas hercogiem?

2013. gadā, kad piedzima princis Džordžs, Viljams un Keita nolīga karalienes Elizabetes bijušo mājkalpotāju, lai viņa palīdzētu ar suņa staidzināšanu, veļas mazgāšanu un citiem mājas darbiem. Bet brīdī, kad pāris atgriezās pie savu karalisko pienākumu veikšanas, galu galā viņi izlēma par labu pilnas slodzes palīgam.

Sākumā viņi nolīga Viljama bērnības auklīti Džesiju Vebu (72) kā pagaidu variantu. Pēc tam pāris nolīga spāņu izcelsmes auklīti Turionu Borallo ar lielu pieredzi auklītes darbā. Kopš tā laika viņa ir bijusi ar karalisko ģimeni un šobrīd rūpējas par princesi Šarloti un princi Luisu.

Daudzveidīgie pienākumi

Auklītei ir ne vien jāpieskata karaliskās ģimenes mazās atvases, bet jābūt arī teicamai ēdiena gatavošanā. Patiesībā tas nenozīmē tikai labas pavāra prasmes Auklei jāspēj  pierunāt mazās princeses un prinčus ēst veselīgu pārtiku. Tāpat jābūt līdzsvarotai personībai, kas spēj tikt galā ar bērnu kaprīzēm un niķiem. Jābūt artistiskai, lai aizrautu bērnu ar dažādām rotaļām, izteiksmīgi jāprot lasīt priekšā pasakas, un dziedātprasme ir kā papildu pluss. Auklīte ir arī tā, kas nodarbojas ar bērnu ballīšu plānošanu un organizēšanu. 

Karalisko bērnu auklīte Marija Terēze Turiona Borallo
Karalisko bērnu auklīte Marija Terēze Turiona Borallo Foto: Reuters/AFP/Scanpix

Kāda ir auklītes ikdiena, priekšrocības un alga?

Marija Terēze dzīvo kopā ar karalisko ģimeni Kensingtonas pilī. Tas nozīmē, ka, atrazdamās pilī, viņa bauda lielu daļu to pašu priekšrocību. 

Norlandas skolas direktore atklāja, ka pieredzējušākās auklītes, kas dzīvo un strādā Londonā, var saņemt pat virs 100 000 dolāru lielu algu gadā.

Karaliskās auklītes bieži dodas līdzi ģimenēm, kurās viņas strādā, arī starptautiskajos ceļojumos. 

Necila forma, minimāls grims, neuzkrītošas rotaslietas

Reizēm Marija Terēze ir manīta īpatnējā uniformā – brūnā halātkleitā. Kā izrādās, tā ir Norlandas skolas izsniegtā forma tās absolventiem. Mācību laikā auklītēm jābūt sasietiem matiem, kosmētika lietojama minimāli, ir atļauts viens pāris auskaru. Uniforma tika radīta, lai auklītes atšķirtu no mājkalpotājām. Bet nav obligāta prasība to nēsāt ārpus skolas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu