Martinsons no amatiem atstādināts "par trūkumiem komunikācijā" (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 Elmārs Martinsons
Elmārs Martinsons Foto: Paula Čurkste/LETA

​Līdzšinējais VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" un SIA "Tenisa centrs "Lielupe"" valdes loceklis Elmārs Martinsons no amata atstādināts "trūkumu komunikācijā" dēļ, savukārt viņa vietā pirms konkursa kapitālsabiedrību vadītāja pienākumu izpildītāja amatā iecelts bijušais Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) biedrs Guntis Zālītis.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs, kurš, saskaņā ar IZM iepriekš sniegto informāciju, pieņēma lēmumu par Martinsona atstādināšanu no amata, viņam izsakot neuzticību, aģentūrai LETA skaidroja, ka pārmetumi Martinsonam saistīti ar "trūkumiem komunikācijā".

"Ja skatās uz Daugavas stadionu, tad neuzticība par Daugavas stadionu saistīta ar trūkumiem komunikācijā - komunikācija ar sadarbības partneriem ir īpaši svarīga tik liela objekta būvēšanā," sacīja Severs. IZM pārstāvis pauda, ka Martinsons neesot nodrošinājis pilnvērtīgu komunikāciju ar sadarbības partneriem projekta soļu saskaņošanā un jautājumos par objektu funkcionalitāti.

Arī Zālītis sarunā ar aģentūru LETA uzsvēra, ka būtiskākā problēma Martinsona darbā bijusi nepietiekama komunikācija ar sadarbības partneriem. Tāpēc viņš kā jaunais Daugavas stadiona un tenisa centra vadītājs, neieviešot lielas pārmaiņas objektu renovācijas un būvniecības procesā, strādās pie komunikācijas uzlabošanas ar partneriem.

"[Būvniecības un rekonstrukcijas] plāni noteikti nemainās. Nekas netiek arī grafikos koriģēts," teica Zālītis, norādot, ka viņš tiksies ar sociālajiem partneriem, sporta veidu federācijām, kas plāno izmantot šos objektus.

Zālītis uzsvēra, ka IZM, kas ir abu sporta objektu kapitāldaļu turētāja, jaunā vadība ar izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku (JKP) priekšgalā nebija informēta par objektu stratēģijas maiņu. Par šo neinformētību, kā pauda, Zālītis, esot atbildīgs Martinsons, kurš, "ja būtu vēlējies nokomunicēt stratēģijas maiņu, tad būtu ministri informējis".

JKP mājaslapā 2017.gada nogalē tika vēstīts, ka partija audzē biedru skaitu un ka "ar JKP aktīvāku darbību politiskajā dzīvē nolēmuši īstenot" vairāki cilvēki, tostarp Zālītis. Viņš aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir JKP biedrs.

Komentējot savu iecelšanu amatā, viņš norādīja, ka, pamatojoties uz Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu un ņemot vērā viņa līdzšinējo pieredzi, viņu varēja iecelt par abu sporta objektu vadītāja pienākumu izpildītāju bez konkursa. Viņš arī norādīja, ka tad, kad tiks organizēts konkurss uz Daugavas stadiona un "Lielupes" valdes locekļa vietu, viņš, iespējams, tam pieteiksies.

LETA jau ziņoja, ka no amata atcelts VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" un SIA "Tenisa centrs "Lielupe"" valdes loceklis Martinsons. Neuzticība Martinsonam kā kultūras un sporta centra "Daugavas stadions" valdes loceklim izteikta saistībā ar identificētajiem trūkumiem Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansētā projekta "Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē" pārvaldībā.

Konstatēti trūkumi ar projekta īstenošanu saistītu stratēģisku lēmumu pieņemšanā un komunikācijā ar iesaistītajām sporta organizācijām.

Martinsons sarunā ar aģentūru LETA norādīja, ka apsvērs iespēju vērsties tiesā par viņa atbrīvošanu no amata. Viņš tāpat izteica bažas par iespējamu politisko spiedienu. "Vai nav bijis izdarīts kāds politisks spiediens, lai nomainītu valdi, lai kādam partijas biedram atrastu vietu, neskatoties uz tik nozīmīga projekta izstrādāšanu," pauda Martinsons, piebilstot, ka, ja projektā būtu bijusi kāda kavēšanās, tad šādu lēmumu varētu saprast, taču patlaban tas ir "pilnīgs pārsteigums".

Pamatojoties uz Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu, ar 2019.gada 11.martu par VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" un SIA "Tenisa centrs "Lielupe"" valdes locekli ir iecelts Guntis Zālītis, kurš atbilst šo amatu ieņemšanai nepieciešamajiem profesionalitātes un kompetences kritērijiem, norādīja IZM. Viņš šos pienākumus pildīs līdz brīdim, kamēr normatīvajos aktos noteiktajā valdes locekļu nominēšanas kārtībā tiks izvēlēts VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" un SIA "Tenisa centrs "Lielupe"" valdes loceklis.

Vienlaikus IZM izskatīšanai Ministru kabinetā virzīs priekšlikumus sporta nozares kapitālsabiedrību pārvaldības pilnveidošanai, tai skaitā izvērtējot atsevišķu kapitālsabiedrību apvienošanas lietderību.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu