Fui, sasvīdušas paduses! 5 knifiņi, kā tikt galā ar svīšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Tev mugurā jauna, stilīga blūze platām piedurknēm. Tu šodien varētu būt žilbinoša, ja ne pelēkie, mitrie pleķi padušu rajonā. Sarkana balles kleita, augstpapēžu kurpes un... sasvīdušas paduses. Fui! Pastiprināta svīšana spēj sabojāt jebkuru pasākumu. Kā tikt galā ar šo problēmu, lai dienas garumā varētu justies brīvi un nepiespiesti?

Piecus atjautīgus padomus, kā parūpēties par padusēm un samazināt svīšanu, sniedz Dove zīmola vadītāja Paula Elksne.

Dezodoranta vietā antiperspirants

“Liela daļa uzskata, ka dezodoranti un antiperspiranti ir viens un tas pats.

Patiesībā tie ir divi dažādi produkti, kas iedarbojas atšķirīgos veidos – dezodoranti novērš nelāgu aromātu, savukārt antiperspiranti pasargā no svīšanas.

Dezodorants palīdz radīt svaiguma sajūtu, bet antiperspirants būs lieliska izvēle, lai kontrolētu un samazinātu sviedru daudzumu,” skaidro Elksne.

Izvairies no spēcīgām garšām uzturā

Vai zināji, ka spēcīgas garšas var izraisīt pastiprinātu svīšanu? Piemēram, ass ēdiens, kafija vai alkohols.

Tavs ķermenis uz asu ēdienu reaģē tāpat kā uz karstu, saulainu dienu – tas liek svīst vairāk pat tad, ja ārā ir zema temperatūra.

Ja vēlies izvairīties no pastiprinātas svīšanas, šis padoms varētu būt labs pirmais solis, lai virzītos uz savu mērķi.

Rūpīgi izslauki paduses

Lielākā daļa cilvēku, no rīta pamodušies, iet uz dušu, pēc kā ieklāj padusēs antiperspirantu un dodas savās ikdienas gaitās. “Kad āda ir sausa un vēsa, sviedru dziedzeri ir labāk sagatavoti absorbēt antiperspirantu. Uzmanīgi nosusinot padušu zonu pirms antiperspiranta lietošanas, tas palīdzēs vēl efektīvāk samazināt svīšanu,” iesaka Dove  zīmola vadītāja.

Padzen stresu un vingro!

Iedomājoties par fiziskām aktivitātēm, mēs neaizdomājamies, ka tas var palīdzēt pret svīšanu. Šajā gadījumā fiziskas aktivitātes palīdz samazināt stresa hormonu kortizolu, turklāt izraisa arī endorfīna izdalīšanos organismā. Endorfīns palīdz relaksēties un sniedz apmierinātību.

Samazināts stresa hormona līmenis kopā ar endorfīna izdalīšanos liek ķermenim justies vieglāk.

Fiziskas aktivitātes samazinās pārmērīgu sviedru izdalīšanos brīžos, kad izjūti stresu.

Knifs pirms gulētiešanas

Lai efektīvi samazinātu svīšanu, antiperspirantam ir vajadzīgs laiks un sausa āda, lai uzsūktos. Naktī temperatūra ir zemāka un cilvēki – mazāk aktīvi. Miegā svīšana ir mazāka un antiperspirantam ir laiks iedarboties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu