Auto ar caurspīdīgām riepām? Ženēvas izstādē tāds bija

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ženēvas 2019. gada starptautiskajā auto izstādē bija apskatāms atjaunotais Golden Sahara II, kas aprīkots ar caurspīdīgām Goodyear riepām.

Golden Sahara II ir pagājušā gadsimta vidū radītā šova automobiļa Golden Sahara atjaunotā versija. Arī pēc vairāk nekā piecdesmit gadiem viena no redzamākajām mašīnas pazīmēm ir spīdošās riepas. Automobilis Ženēvā nonāca, Goodyear sadarbojoties ar Klairmont Kollections.

Golden Sahara II izstrādāja Džims Strīts (Jim Street) un leģendārais automobiļu konstruktors Džordžs Bariss (George Barris), un tā kļuva par jauno elektronisko sistēmu testēšanas platformu. Tajā bija vadības sistēma ar lidmašīnas iedvesmotu vadības sviru paātrināšanai, bremzēšanai un stūrēšanai, kā arī automātiska bremzēšanas sistēma, kas izmantoja sensorus, lai atklātu potenciālos šķēršļus automobiļa ceļā.

Foto: Publicitātes foto

Uz 1953.gada Lincoln Capri kupejas bāzes radītā automobiļa riepas bija izgatavotas, izmantojot neotānu - caurspīdīgu sintētiskās gumijas formu - un aprīkotas ar iekšēju apgaismojumu, pētot iespējas paaugstināt drošību sliktas redzamības apstākļos.

Savos ziedu laikos Golden Sahara II izbrauca visu ASV, piedaloties televīzijas raidījumos un filmējoties filmās. Pēc tam tā uz 50 gadiem tika novietota garāžā, līdz 2018. gada maijā Klairmont Kollections iegādājās auto Mecum izsolē. Golden Sahara II tika atjaunota ar Čikāgas uzņēmuma Speakeasy Customs and Classics palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu