"Laimas" šokolādes fabriku Ādažos par gandrīz 9 miljoniem eiro būvēs "Merks"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražotāja "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" iepirkumā par "Laimas" šokolādes fabrikas celtniecību Ādažos uzvarējusi būvkompānija "Merks", aģentūru LETA informēja kompānijas sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Lineta Mikša.

Viņa pastāstīja, ka "Orkla Latvija" šā gada 20.martā noslēdza "Laimas" ražotnes būvniecības iepirkuma izvērtēšanas procesu. Konkursa kārtībā, rūpīgi izvērtējot 12 saņemtos pieteikumus, par jaunās "Laimas" ražotnes būvnieku izvēlēta būvkompānija "Merks", kuras līguma kopsumma ir 8,92 miljoni eiro. Tuvākajā laikā plānots noslēgt līgumu, lai šajā pavasarī Ādažos sāktu celt ražotni un 2020.gadā uzsāktu ražošanu tajā.

Mikša atzīmēja, ka iegādātajā zemes gabalā jau ir sagatavoti pievadceļi un pieslēgumi jaunās ražotnes infrastruktūrai, kā arī ražotnes iela nodēvēta Laimas vārdā.

"Jaunā ražotne būs pamats augstākās klases saldumu ražošanai Latvijā, kā arī sniegs nozīmīgu ieguldījumu nākotnes attīstībā. "Laima" vienmēr ir augusi kopsolī ar laiku, un šis projekts ir nākamais ievērojamais solis pretī tālākai izaugsmei, kā arī konkurētspējas stiprināšanai," teica "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

LETA jau ziņoja, ka šogad 25. februārī noslēdzās pieteikšanās izsludinātajam iepirkumam, kura mērķis bija izvēlēties būvnieku jaunās "Laimas" ražotnes celtniecībai Ādažos. Kopumā tika saņemti 12 pieteikumi gan no Latvijas vadošajiem būvniecības uzņēmumiem, gan starptautiskiem koncerniem.

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" šogad janvārī atkārtoti izsludināja iepirkumu "Laimas" šokolādes fabrikas celtniecībai Ādažos, kurā plānotā līgumcena bija deviņi miljoni eiro. Pērn kompānija jau bija izsludinājusi konkursu par jaunas šokolādes fabrikas būvniecību, taču iepirkums tika pārtraukts.

Mikša aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" izlēma atcelt izsludināto iepirkumu, ņemot vērā lēmumu par cepumu un vafeļu kompetenču centra būvniecību blakus šokolādes ražotnei. "Mēs vēlējāmies aptvert abu projektu kopējo attīstību, lai izmantotu tās iespējas, ko var gūt no infrastruktūras sinerģijām," viņa skaidroja Mikša, piebilstot, ka "Laimas" ražotnes un jaunās cepumu un vafeļu ražotnes projekti tiek izstrādāti atbilstoši vienādiem standartiem.

"Laimas" ražotni Ādažos plānots atklāt 2020.gada otrajā pusē, bet 2022.gadā tai blakus Ādažos plānots atklāt jauno cepumu ražotni, kas specializēsies cepumu un vafeļu ražošanā.

Tāpat vēstīts, ka "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" konsolidētais apgrozījums 2017.gadā bija 81,196 miljoni eiro, kas ir par 4,3% vairāk nekā 2016.gadā, bet koncerna peļņa bija 3,128 miljoni eiro.

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" ir dibināta 2009.gadā un ir viens no vadošajiem šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmumiem Baltijas valstīs. "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pārstāv zīmolus "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "The Original Taffel Snacks" un "Pedro". Kopumā "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" eksportē produkciju uz teju 30 pasaules valstīm, tostarp Vāciju, Izraēlu, Krieviju, Lielbritāniju, ASV, Kanādu un Baltkrieviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu