Jau šogad patērētājiem būs pieejams jauns bezkontakta norēķinu veids

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Igaunijas finanšu tehnoloģiju jeb "FinTech" jaunuzņēmums "Wallester" šā gada trešajā ceturksnī visā Baltijā un Ziemeļvalstīs ieviesīs jaunu maksājumu platformu - bezkontakta maksājumu uzlīmes -, kas ir piemērotas visu veidu un formas maksājumu karšu apkalpošanai, aģentūru LETA informēja jaunuzņēmuma "Wallester" izpilddirektors Ahto Perls.

Patlaban ir sākta jaunās maksājumu metodes - VISA tehnoloģijās balstītu bezkontakta maksājumu uzlīmju - testēšana.

Perls skaidroja, ka ar šīm uzlīmēm būs iespējams norēķināties tāpat kā ar līdzšinējām bezkontakta plastikāta maksājumu kartēm, bet to būtiska priekšrocība būs tā, ka uzlīmes varēs piestiprināt gandrīz jebkādai virsmai, piemēram, uz mobilā tālruņa vai aproces.

Kā norādīja Perls, jaunās uzlīmes būs pirmās VISA maksājumu kartes, kas domātas tikai bezkontakta maksājumiem. Mazizmēra bezkontakta uzlīmju pašlīmējošā kārta ļaus tās piestiprināt praktiski jebkurai virsmai. Uzlīmes varēs izmantot visos VISA sertificētajos bezvadu termināļos vai tiešsaistē kā virtuālas kartes.

"Uzskatām, ka jaunās digitālo maksājumu tehnoloģijas turpinās pārveidot tirgu un dominēt jaunos produktu piedāvājumos Eiropā, tāpēc ar lielu entuziasmu sākām bezkontakta maksājumu uzlīmju izmēģināšanu uz mūsu pakalpojumu platformas. (..) Esam ieinteresēti palīdzēt uzņēmumiem izmantot jaunākās tehnoloģijas, lai vienkāršotu un optimizētu maksājumu procesus," atzina Perls.

Viņš piebilda, ka jaunuzņēmums tuvākajā nākotnē plāno pievienot savam portfelim arī dažādas citas tehnoloģijas, paplašinot piedāvājumu ārpus tradicionāliem plastikāta karšu produktiem. Tāpat tuvākajā nākotnē testēs iespējas ievietot maksājumu kartes dažādos citos ikdienā bieži izmantojamos priekšmetos, piemēram, pulksteņos, aprocēs u.c., kas pavērs iespēju tos izmantot kā maksājumu kartes.

"Wallester" ir 2016.gadā dibināts Eiropas finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums, kas specializējas jaunu digitālo maksājumu platformu izstrādē. Tāpat jaunuzņēmums piedāvā elektronisko maksājumu risinājumus, kas ir balstīti VISA elektronisko maksājumu tehnoloģijās.

Tiesa, līdzīgu tehnoloģiju Latvijā jau izmanto "Citadele". Banka piedāvā uzlīmi, kas paredzēta līmēšanai uz telefona. Tā ir tik plāna, ka to iespējams ielikt arī aiz telefona vāciņa, un to iespējams lietot tāpat kā bezkontakta karti. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu