Plakanās Zemes teorijas piekritējs plāno ekspedīciju uz Zemes malu (45)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Plakana Zeme
Plakana Zeme Foto: Public Domain

Kārtējais sazvērestības teorētiķis, kurš uzskata, ka modernā zinātne smagi kļūdās un Zeme patiesībā ir plakana, nevis sfēriska, plāno doties ekspedīcijā uz Dienvidpolu, lai pats savām acīm redzētu Zemes malu.

Viens no pasaules vispretrunīgāk vērtētajiem YouTube vlogeriem Logans Pols nesen paziņoja, ka nolēmis doties ekspedīcijā uz Zemes malu un pat uzņēmis par to dokumentālo filmu “The Flat Earth: to the Edge and Back”.

Pavisam nesen viņš piedalījās starptautiskajā plakanās Zemes piekritēju konferencē Denverā, kur aprunājās ar vienu no prominentākajiem šīs teorijas atbalstītājiem Robiju Deividsonu.

“Es sevi uzskatu par patiesības cilvēku. Tādu, kurš necieš būt nezinošs. Es nekautrējos atzīt, ka mani sauc Logans Pols, un es uzskatu, ka esmu iznācis no Plakanās Zemes skapja. Ja es grasos pozicionēt sevi pasaulē kā Plakanās Zemes teorijas atbalstītāju, tad man ir jāzina fakti, piemēram, tas, ka cilvēks jau vairāk nekā 50 gadu nav bijis uz Mēness, un to, ka Mēness izstaro pats savu gaismu, nevis atstaro to no Saules. Daži no izcilākajiem zinātniekiem nespēj izskaidrot gravitāciju, piemēram, Nīls Degrass Taisons un Bils Naija. Un viņi no tā visa kaut ko tomēr saprot. Pētīt es vēlos priekš sevis – saglabājot atvērtu prātu. Būšana par Plakanas Zemes teorijas piekritēju ir stigma, tomēr, ja es to grasos nest, tad man ir jāzina fakti,” izdevumam “Forbes” stāstīja Pols.

Foto: Public Domain

Savukārt, kā skaidroja Deividsons, ja mēs paņemam globusu un saspiežam plakanu, tad Dienvidpols būs visapkārt Zemes malai. Tā ir tāda kā milzīga ledus garoza. Nevar tā vienkārši aiziet un paskatīties pāri Zemes malai.

Paldies dievam, vismaz mums nevajag uztraukties par nejaušu ievelšanos kosmosā.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu