Roberta Millera ziņojums iesniegts Tieslietu ministrijai (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Prokurors Roberts Millers
Prokurors Roberts Millers Foto: AP/Scanpix

ASV īpašais prokurors Roberts Millers piektdien pabeidza divus gadus ilgušo izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās un iesniedza savu ziņojumu Tieslietu ministrijai.

Ziņojums ir konfidenciāls, bet tieslietu ministrs Bils Bars vēstulē Kongresam paziņoja, ka viņš varētu rezumēt tā "galvenos slēdzienus" jau šajā nedēļas nogalē.

Bars sacīja, ka viņš konsultēsies ar savu vietnieku Rodu Rouzenstainu un Milleru, lai noteiktu, kas vēl no šī ziņojuma var tikt publiskots Kongresam un sabiedrībai.

"Es palieku uzticīgs iespējami lielākai atklātībai, un es jūs informēšu par mana pārskata statusu," sacīja Bars.

Ziņojums ir iesniegts pēc pēdējās nedēļās izteiktiem pieņēmumiem par to, vai Millers nāks klajā ar kādām apsūdzībām vai pierādījumiem, kas atbalstītu iespējamu Trampa impīčmentu.

Millers līdz šim izvirzījis apsūdzības 34 cilvēkiem, tostarp sešām kādreiz Donaldam Trampam tuvu stāvošām personām. Viņa komanda neparedz ieteikt jaunu apsūdzību izvirzīšanu, ASV medijiem piektdien pavēstīja Tieslietu ministrijas augsta amatpersona.

ASV prezidents Donalds Tramps ir vairākkārt noliedzis, ka viņa vēlēšanu kampaņai būtu bijusi kāda noruna ar Maskavu, un ir raksturojis Millera izmeklēšanu kā "nelikumīgas raganu medības", ko veicot neobjektīvu izmeklētāju komanda.

Baltais nams piektdien paziņoja, ka vērtē atzinīgi ilgi gaidītā ziņojuma iesniegšanu.

"Nākamie soļi ir tieslietu ministra Bara ziņā, un mēs gaidām, ka šis process ies savu gaitu," paziņoja Trampa preses sekretāre Sāra Sandersa.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu