Pie Norvēģijas krastiem bīstamā situācijā nonācis kruīza kuģis „Viking Sky“ (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Pie Norvēģijas krastiem bīstamā situācijā nonācis kruīza kuģis „Viking Sky“ ar 1300 pasažieriem. Kuģim ir pārstājuši darboties dzinēji, bet spēcīgais vējš un viļņi to lēnam dzen krasta virzienā. Pasažieru evakuēšanā ir iesaistīti 5 helikopteri un vairāki kuģi. Divi no glābšanas kuģiem slikto laika apstākļu dēļ bijuši spiesti doties atpakaļ uz ostu.

Norvēģijas televīzija ziņo, ka kuģis ir nedaudz sasvēries uz sāniem, bet līdz plkst.16:30 no tā bija evakuēti aptuveni 100 pasažieri. Viens helikopters vienlaikus spēj uzņemt 15-20 cilvēku.

Kaut arī jūrā plosās vētra un viļņu augstums sasniedz 15 metru, neviens no kuģa pasažieriem nav smagi cietis. Ir tikai četri viegli ievainotie ar sistām un grieztām brūcēm. Ceļā uz notikuma vietu ir vairāki lieli kuģi, arī darbam šādos apstākļos piemēroti velkoņi.

Foto: Reuters/ScanPix

Norvēģijas ziemeļos esošās Mēres un Rumsdāles provinces policija vēsta, ka kuģis "Viking Sky", kas atradās ceļā no Trumses uz Stavangeri, sestdienas pēcpusdienā noraidījis SOS signālu.

Avārija notikusi, kuģim atrodoties divu kilometru attālumā no piekrastes.

Vietējās policijas priekšnieks norādījis, ka dzinēja apstāšanās šajos ūdeņos ir bīstama, jo akvatorijā ir daudz rifu. Tajā pašā laikā glābšanas dienesta pārstāvis pavēstījis, ka kuģis esot stabils un ir izmetis enkuru. 

Vēlāk saņemta informācija, ka kuģa komandai tomēr izdevies iedarbināt vienu dzinēju. Kāds aculiecinieks telekompānijai NRK pavēstījis, ka kuģis jau atkal pamazām kļuvis vadāms.

Ja pasažieru evakuāciju nāktos turpināt, tā aizņemtu vēl vairākas stundas. Taču pastāv arī iespēja, ka avarējušo kruīzu kuģi būs iespējams aizvilkt līdz ostai un pasažieru evakuācija vairs nebūs nepieciešama.

Kuģis „Viking Sky“ ir būvēts 2017.gadā. Tas ir 230 metru garš ar 6,3 metru dziļu iegrimi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu