Eiropas Parlaments atbalsta ieceri atcelt sezonālo laika maiņu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pulkstenis; ilustratīvs foto.
Pulkstenis; ilustratīvs foto. Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Parlaments atbalstījis ideju izbeigt sezonālo laika maiņu Eiropā. Tagad par šo iniciatīvu būs jālemj nacionālajiem parlamentiem. Parlamentāriešu atbalstītā ideja paredz, ka, sākot ar 2021. gadu, tiks izbeigta pulksteņu griešana marta un oktobra beigās. 

Kā vēsta "Bloomberg", Eiropas Parlamenta sesijā parlamenta deputāti nobalsojuši, ka pēdējā pāreja uz vasaras laiku notiks pēc diviem gadiem - 2021. gada martā. Valstis, kuras kā pastāvīgo laiku izvēlēsies paturēt tagadējo ziemas laiku, uz to pāries 2021. gada oktobrī. 

Sezonālā laika pāreja Eiropas Savienībā sākās pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados ar mērķi efektīvāk izmantot dienas gaismu. Tomēr pētījumi liecina, ka šāda pulksteņu griešana negatīvi ietekmē cilvēku veselību. 

Arī pagājušajā gadā veiktajā Eiropas Savienības pilsoņu aptaujā pārliecinošs vairākums - vairāk nekā 80% cilvēku atbalstīja ideju par atteikšanos no sezonālās laika pārejas. 

Nākamā pāreja uz vasaras laiku būs šīs nedēļas nogalē - plkst. trijos naktī uz 31. martu pulksteņu rādītāji būs jāpagriež par vienu stundu uz priekšu. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu