Noraida Gobzema ierosinājumu samazināt valsts sektorā strādājošo skaitu par 30% (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aldis Gobzems
Aldis Gobzems Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien, vērtējot priekšlikumus šā gada budžeta projektam, noraidīja ierosinājumu samazināt valsts sektorā strādājošo skaitu par 30%.

Deputāts Aldis Gobzems, kurš bija viens no ierosinājuma autoriem, pauda, ka šo priekšlikumu iesniedzis koalīcijas partiju vietā, jo priekšvēlēšanu laikā tās runāja par ierēdņu skaita samazināšanu. Deputāta priekšlikums paredzēja noteikt, ka Ministru kabinets līdz 2020.gada 1.janvārim izstrādā nepieciešamos uzlabojumus valsts pārvaldē un iesniedz nepieciešamos likumprojektus Saeimā, samazinot valsts sektorā strādājošo skaitu par 30% no 2021.gada.

Komisijas vairākums šo ierosinājumu noraidīja. Atbalstu šodien neguva arī citi opozīcijas priekšlikumi. Piemēram, tika noraidīts ierosinājums noteikt, ka pašvaldības ir tiesīgas pieprasīt un izmantot papildus mērķdotāciju pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, lai finansētu atlaišanas pabalstu izmaksu pedagogiem, kas zaudē darbu izglītības iestāžu likvidācijas vai reorganizācijas gadījumā, ja reorganizācija vai likvidācija ir pabeigta ne vēlāk kā līdz 31.augustam.

Tāpat noraidīts ierosinājums izstrādāt regulējumu, lai ar nekustamā īpašuma nodokli neapliektu vienu īpašumu, kurā persona ir deklarējusi savu dzīvesvietu un tajā dzīvo.

Atbalstu neguva ierosinājumi par samazināto pievienotās vērtības nodokļa likmi 12% apmērā ēdināšanas pakalpojumiem, kā arī 5% apmērā - maizei, svaigai gaļai un zivīm, pienam un sviestam.

Kopumā budžeta priekšlikumu izskatīšana notiek raiti, un deputātu ierosinājumi netiek atbalstīti. Komisija arī līdz šim pieturējusies pie valdības paustā viedokļa par ierosinājumiem budžetam.

Kā ziņots, galīgajā lasījumā Saeimā budžetu un saistītos likumprojektus paredzēts izskatīt nākamnedēļ, 3.aprīlī.

Politiķi jau iepriekš pauda, ka šis ir tehniskais budžets, un priekšlikumi, kas prasa papildu izdevumus, atbalstu negūs.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu