NATO bataljona komandieris: ceļu tīkls Latvijā ir piemērots valsts aizsardzības nodrošināšanai (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vācijas kareivis aiz NATO karoga. Ilustratīvs foto
Vācijas kareivis aiz NATO karoga. Ilustratīvs foto Foto: Reuters/LETA

Latvijas ceļu infrastruktūras tīkls, kas ir nepieciešams, lai īstenotu valsts aizsardzību, ir piemērots aizsardzības nodrošināšanai, trešdien notikušajā NATO 70.gadadienai veltītajā pieņemšanā sacīja NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas komandieris pulkvežleitnants Filips Sovē.

Viņš arī norādīja, ka lielākais drauds Latvijas un NATO interesēm šobrīd ir dezinformācija par NATO klātbūtnes mērķiem. Tāpat komandieris pauda nostāju, ka paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa ir spējīga veikt jebkādas aktivitātes, kas būtu nepieciešamas drošības nodrošināšanai.

Savukārt Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) izcēla, ka Latvijas iedzīvotājiem būtu jābūt lepniem par to, kas ir paveikts 15 gadu laikā kopš Latvija ir iestājusies NATO. Ministrs skaidroja, ka būtiski ir augusi bruņoto spēku kapacitāte. Tāpat Pabriks norādīja, ka Eiropas drošība ir atkarīga tieši no Latvijas drošības.

Ministrs pauda pateicību Kanādai un visām pārējām valstīm, kas ir iesaistītas NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas darbības nodrošināšanā. Viņš norādīja, ka šāda sadarbība stiprina ne tikai NATO aliansi, bet arī transatlantiskās saites. Kā nākamo soli ministrs norādīja sadarbības veicināšanu ar NATO sabiedrotajiem.

"Latvijai pamats būt optimistiskai, drošai un lepnai, jo ar tādiem draugiem, nekas slikts nevar notikt," savu runu noslēdza Pabriks.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm. Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017.gada 19.jūnijā Ādažu bāzē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu