"Facebook" aizliegs labējā radikālisma un separātisma atbalstīšanu (3)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Uzņēmums "Facebook" savās tīmekļa platformās, arī sociālajā tīklā "Instagram", aizliegs labējā radikālisma un separātisma atbalsta izpausmes, trešdien paziņoja uzņēmums, norādot, ka šīs koncepcijas ir "cieši saistītas" ar organizētiem naida grupējumiem.

Jaunās politikas īstenošana sāksies jaunnedēļ.

Uzņēmums jaunās politikas ieviešanu nesaistīja ar kādu konkrētu notikumu, tomēr tā izsludināta neilgi pēc Jaunzēlandes mošeju slaktiņiem, kurus sarīkoja baltais ekstrēmists.

Atsevišķas Jaunzēlandes slaktiņu epizodes tika straumētas tiešraidē sociālajā tīklā "Facebook", un uzņēmums izpelnījās kritiku, ka slaktiņu video sociālajā tīklā nav dzēsti pietiekami operatīvi.

"Pēdējo trīs mēnešu laikā mūsu sarunās ar pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem un zinātniekiem, kas ir eksperti rasu attiecībās daudzviet pasaulē, gūts apstiprinājums, ka labējais radikālisms un separātisms būtībā nevar tikt nodalīti no baltās rases pārākuma sludināšanas un organizētajiem naida grupējumiem," teikts paziņojumā.

"Facebook" arī solīja, ka stādās pie tā, lai efektīvāk "atrastu un dzēstu naida izpausmes mūsu platformās".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu