Panākta vienošanās par iespējamām izmaiņām mikroautobusu kustībā Rīgā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valts Baumanis/LETA

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" panākusi konceptuālu vienošanos ar "Rīgas mikroautobusu satiksmi" (RMS) par izmaiņām minibusu maršrutu tīklā, kas notiks vairākos etapos no 1.maija, 1.jūnija un 1.septembra, liecina "Rīgas satiksmes" publicētā informācija.

"Rīgas satiksme" skaidro, ka plānotās izmaiņas veidos jaunus savienojumus, veicinās saskaņotākus sarakstus, kā arī radīs mazāku maršrutu pārklāšanos. Pašreiz izmaiņas ir saskaņotas tikai pārvadātāju starpā, bet, lai tās stātos spēkā, ir jāgūst Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas un Rīgas domes Satiksmes departamenta atbalsts.

No 1.maija "Rīgas satiksme" plāno virzīt izmaiņas 204., 209., 214., 246. un 370. minibusa maršrutā.

Paredzēts, ka 209.minibusa maršruts tiks saīsināts līdz Višķu ielai un turpmāk tas kursēs maršrutā "Ķengarags - Purvciems", bet posms līdz Rumbulai tiks slēgts. Savukārt 204.minibusa maršrutam tiktu veiktas izmaiņas virzienā no Juglas un tas abos kustības virzienos brauktu caur Ķengaragu. Minibusi virzienā no Juglas brauktu pa maršrutu līdz Slāvu pārvadam, tālāk pa nobrauktuvi uz Maskavas ielu, Maskavas ielu, Prūšu ielu, Rušonu ielu, Salaspils ielu, Lubānas ielu un tālāk turpina pa maršrutu.

214.minibusa maršruts tiktu pagarināts līdz Biķernieku ielas rotācijas aplim (veikalam IKEA), tāpēc tas no Rīgas centra brauktu pa maršrutu līdz Kaivas ielai, tālāk pa Kaivas ielu, Biķernieku ielu līdz galapunktam veikala IKEA stāvlaukumā. Savukārt virzienā uz centru minibuss brauktu pa Biķernieku ielu līdz krustojumam ar Hipokrāta ielu, apgrieztos braukšanai pretējā virzienā, tālāk pa Biķernieku ielu, Kaivas ielu un tālāk turpinātu pa maršrutu.

Tāpat paredzēts saīsināt 246.minibusa maršrutu un tas kursētu maršrutā "Centrs - Daugavgrīva", bet maršruta posms no centra līdz Pļavniekiem tiktu slēgts. Turklāt tiktu veiktas izmaiņas 246.minibusa kustības sarakstā. Savukārt 370.ekspresbusa maršrutā izmaiņas plānots veikt virzienā no Imantas - tas no Imantas brauktu pa maršrutu līdz Ilūkstes ielai, tālāk pa Ilūkstes ielu, A.Deglava ielu, A.Saharova ielu un tālāk turpina pa maršrutu. Tādējādi minibuss maršrutu posmu Pļavniekos veiktu abos virzienos vienādi.

No 1.jūnija "Rīgas satiksme" plāno virzīt izmaiņas 203., 206., 224., 233., 271, 300., 322. un 336.minubusa maršrutā.

Paredzēts, ka 203.minibuss virzienā no Pļavniekiem brauktu pa A.Saharova ielu, M.Keldiša ielu, Ulbrokas ielu, Biķernieku ielu, Hipokrāta ielu, Malienas ielu, Juglas ielu, Murjāņu ielu, bet no Juglas brauktu pa Murjāņu ielu, Brīvības gatvi, Silciema ielu, Murjāņu ielu, Juglas ielu, Malienas ielu, Hipokrāta ielu, Biķernieku ielu, Ulbrokas ielu, Ak.M.Keldiša ielu, Saharova ielu. Tādējādi tiktu izveidots ātrs Pļavnieku savienojums ar Mežciemu un Juglu, jo līdzšinējie autobusa maršruti šo savienojumu piedāvā ar līkumu cauri Purvciemam.

Tāpat tiek piedāvāts apvienot 206. un 271.minibusa maršrutus un izveidot 271.minibusa maršrutu "Mežciems - P.Stradiņa slimnīca". No Mežciema minibusi brauktu pa Gaiļezera ielu, Hipokrāta ielu, Malienas ielu, Juglas ielu, Murjāņu ielu, Silciema ielu, Brīvības gatvi, Brīvības ielu, Brīvības bulvāri, Raiņa bulvāri, 13.janvāra ielu, 11.novembra krastmalu, Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Bāriņu ielu, Mārupes ielu, Tukuma ielu, Pilsoņu ielu, bet no P.Stradiņa slimnīcas galapunkta tas brauktu pa Pilsoņu ielu, Liepājas ielu, Mārupes ielu, Bāriņu ielu, Uzvaras bulvāri, Akmens tiltu, 11.novembra krastmalu, 13.janvāra ielu, Marijas ielu, Merķeļa ielu, Brīvības bulvāri, Brīvības ielu, Brīvības gatvi, Silciema ielu, Murjāņu ielu, Juglas ielu, Malienas ielu, Hipokrāta ielu un Gaiļezera ielu.

Savukārt piedāvātās izmaiņas 224.minibusa maršrutā paredz, ka tas no centra brauktu pa maršrutu līdz Emmas ielai, tālāk pa Vecāķu prospektu un tālāk turpina pa maršrutu, neiebraucot Vecmīlgrāvī, un no Mangaļsalas minibusi brauktu pa maršrutu līdz Vecāķu prospektam, tālāk pa Vecāķu prospektu līdz Emmas ielai un tālāk pa maršrutu uz centru. 233.minibusa maršrutā plānots samazināt reisu skaitu dienas vidū, bet 300.minibusam vasaras sezonā tiktu nodrošināta iebraukšana Vecāķos.

Tāpat paredzētas izmaiņas 322.ekspresbusa maršrutā virzienā no centra, un tas brauktu pa maršrutu līdz Kalnciema ielai, tālāk pa Kalnciema ielu, Lielirbes ielu, K.Ulmaņa gatvi un tālāk pa maršrutu līdz lidostai "Rīga". Savukārt 336.ekspresbusa maršruta izmaiņas paredzētas abos kustības virzienos Zolitūdē. No Centra ekspresbusi brauktu pa maršrutu līdz Anniņmuižas ielai, tālāk pa Anniņmuižas ielu, Rostokas ielu un tālāk pa maršrutu līdz galapunktam, bet no Zolitūdes ekspresbusi brauktu pa maršrutu līdz Rostokas ielai, tālāk pa Rostokas ielu, Anniņmuižas ielu un tālāk pa maršrutu līdz galapunktam.

No 1.septembra paredzēts veikt izmaiņas 209.minibusa un 237.minibusa maršrutā. Tiks mainīts 209.minibusa maršruta kustību saraksts, lai nodrošinātu kustību, kad nekursē 49.maršruta autobuss. Savukārt 237.minibusa maršruts vairs nekursētu brīvdienās.

"Rīgas satiksme" norāda, ka septembrī plānotas arī citas izmaiņas, kuras balstīsies uz iepriekšējo izmaiņu rezultātiem, kas tiks veiktas no 1.maija un 1.jūnija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu