Šogad autoceļu seguma ikdienas uzturēšanas darbiem iztērēti 1,3 miljoni eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) šogad autoceļu seguma ikdienas uzturēšanai tērējis 1,3 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja LAU pārstāve Maija Eglīte.

LAU šogad veicis satiksmei bīstamo bedru remontu ar aukstā asfalta tehnoloģiju uz melnā seguma autoceļiem 11 262 kvadrātmetru apjomā, grants autoceļu caurbraucamības uzlabošanai greiderēšana veikta 10 260 kilometru apjomā, kā arī iesēdumu un bedru remonti veikti vairāk nekā 6500 kubikmetru apjomā.

Daļā Latvijas teritorijas laika apstākļi šobrīd ir atbilstoši, lai veiktu darbus, kas vairāk raksturīgi vasaras sezonai. LAU regulāri apskata autoceļus, un, tiklīdz tiek konstatēti piemēroti apstākļi, darbi tiek sākti. Uz grants autoceļiem darbus var veikt, kad autoceļi ir apžuvuši, lai remontdarbos izmantojamā tehnika tos nebojātu. Reģionos, kur uz grants autoceļiem ir šķīdonis, autovadītājiem jārēķinās, ka braukšanas apstākļi var būt apgrūtinoši un autoceļu seguma ikdienas uzturēšanas darbi tiks sākti, tiklīdz tas būs iespējams.

Greiderēšana Kurzemē veikta 3095 kilometru garumā, Vidzemē 2911 kilometru, Zemgalē 1966 kilometru, Latgalē 1917 kilometru un Rīgas reģionā 371 kilometra garumā. Iesēdumu un bedru remonti uz grants autoceļiem Kurzemē veikti 2673 kubikmetru, Vidzemē 520 kubikmetru, Zemgalē 2696 kubikmetru, Latgalē 639 kubikmetru un Rīgas reģionā 18 kubikmetru apjomā.

Satiksmei bīstamo bedru remonts uz melnā seguma autoceļiem Vidzemē veikts 3116 kvadrātmetru, Kurzemē 3146 kvadrātmetru, Latgalē 2468 kvadrātmetru, Zemgalē 1771 kvadrātmetra un Rīgas reģionā 761 kvadrātmetra apmērā.

Par satiksmei bīstamām jeb avārijas tiek uzskatītas tādas bedres asfalta segumos, kuru laukums lielāks par 0,1 kvadrātmetru (aptuveni 32 reiz 32 centimetri) un tās ir dziļākas par pieciem centimetriem. Satiksmei bīstamo bedru remontdarbi uz melnā seguma autoceļiem, kam ir noteikta A uzturēšanas klase, tiek veikti 24 stundu laikā no brīža, kad bedre ir konstatēta, B uzturēšanas klases autoceļiem - piecu diennakšu laikā, C uzturēšanas klases ceļiem - nedēļas laikā un D uzturēšanas klases ceļiem - divu nedēļu laikā. Masveida bedru labošana tiks sākta, kad būs tehnoloģijai piemēroti laika apstākļi, proti, vidējā gaisa temperatūra būs virs plus pieciem grādiem.

LAU aicina informēt par ceļu stāvokli valsts autoceļu posmos, zvanot uz AS "Latvijas Valsts ceļi" Satiksmes informācijas centra diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu