Kā desmit minūtēs atjaunināt pabalējušus auto lukturus (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

ArmorAll Headlight Restorer dod veciem polikarbonāta starmešiem otro jaunību.

Nu jau vismaz divus gadu desmitus automašīnu priekšējo lukturu stiklus izgatavo no polikarbonāta, kas ir vieglāks, lētāks un drošāks materiāls par vēl 90. gados izplatīto stiklu. Diemžēl apkārtējās vides iedarbības rezultātā polikarbonāts noblāv, sadzeltē un kļūst nespodrs. Starmeši zaudē sākotnējo gaismasspēju un izskatu, bet sevišķi smagos gadījumos par tādiem var saņemt aizrādījumu ikgadējā tehniskajā apskatē. Autopiederumu plauktos atrodami dažādi komplekti lukturu spīduma atjaunošanai, taču tie nereti ir dārgi un sarežģīti lietošanā, tāpēc ArmorAll izstrādājis lukturu restaurācijas salvešu komplektu, kura lietošana ir vienkāršāka par vienkāršu. To uzskatāmi demonstrē ArmorAll izplatītāja Getz Nordic sagatavotais video ar pamācību latviešu valodā: 

Tikai minūti garajā filmiņā uzskatāmi redzams, kā bez speciāliem instrumentiem un palīgierīcēm tiek atjaunināti 2006. gada izlaiduma automobiļa Škoda Fabia priekšējie lukturi, kas nav mainīti, kopš automašīna pametusi rūpnīcu. Oksidētā jeb nespodrā virskārta tiek noberzta ar vienu lupatiņu, savukārt otra paredzēta aizsargslāņa izveidošanai pret kaitīgo ultravioleto staru iedarbību. Katrā Headlight Restorer komplektā ietilpst divas tīrošās lupatiņas (katram lukturim sava) un viena aizsargslāņa lupatiņa abu lukturu apstrādei. Lai iegūtu pēc iespējas labāku rezultātu, nepieciešams strikti sekot instrukcijai, piemēram, atvērt tīrošās lupatiņas iepakojumu tieši pirms darbu uzsākšanas, jo aktīvais sastāvs ir ļoti gaistošs. Pirms lukturu atjaunošanas automašīnu nepieciešams kārtīgi nomazgāt un nožāvēt - ja ne visu, tad vismaz pašus lukturus. ArmorAll Headlight Restorer ir, iespējams, lētākais lukturu atjaunošanas komplekts tirgū, jo maksā ap desmit eiro.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu