RFW 5. diena: Baiba Ladiga, Morfosis, Agnė Kuzmickaitė un Katya Katya London

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
RFW 5.diena: Modes skates
RFW 5.diena: Modes skates Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas modes nedēļā ceturtajā dienā varēja vērot tādas modes skates kā Baiba Ladiga (Latvija), Morfosis (Itālija), Agnė Kuzmickaitė (Lietuva)un Katya Katya London (Latvija).

Baiba Ladiga

Baiba Ladiga - Kobayashi (zīmols BAIBA LADIGA) ir konceptuāla dizainere, kuras darbība noris Rīgā.  Dizainere ir sešus gadus strādājusi par modes dizaina pasniedzēju Šanhajā, kā arī ilgus gadus par frīlanceri kā stiliste un modes ilustratore starptautiskā līmenī.  Baiba Ladiga- Kobajaši  nepārtraukti meklē jaunas formas, materiālus un konstrukciju metodes, tērpi  bieži  vien ir drapēti, minimālistiski, arhitektoniski. Viņas radītie tērpi un aksesuāri ir ideāli piemēroti aizņemtiem ceļotājiem vai vienkārši aktīviem dzīves cienītājiem, pateicoties to funkcionalitātei.  Zīmola pamaideja ir sekojoša: modei ir jāievēro mūsu pamatvajadzības, nevis pretēji. 
 

Morfosis

Alessandra Cappiello, zīmola Morfosis dizainere, ir pārliecināta, ka zīmola būtība ir kultivēta sieviešu stila atspoguļojums – radoša vīzija izteiksmīgām personībām. Šajā kolekcijā tiek atklātasdizaineres stilistikas iezīmes: šifona kleitas un maxi svārki, samta bikses un plisēti svārki, ko papildina pufīgas virsjakas – mūsdienu sievietes tēla interpretācija urbanizācijas laikmetā. Par iedvesmu kolekcijas krāsu paletei kalpojis viss dzīvais, kas ir uz zemes: sākot ar pelēkām un dūmakainām nokrāsām biksēs, mēteļos un garās kleitās, beidzot ar pasteļtoņiem un asins-sarkanu krāsu kreklos.
 

Agnė Kuzmickaitė 

Agnė Kuzmickaitė ir viena no slavenākajām Lietuvas modes māksliniecēm un ir pazīstama ar saviem funkcionāli konceptuāliem tērpu dizainiem. Agnė Kuzmickaitė regulāri piedalās ar modes skatēm Lietuvā, tāpat arī modes pasākumos Parīzē, Berlīnē un Rīgā attiecīgo pilsētu modes nedēļu ietvaros. Dizainere ir strādājusi arī kā tērpu māksliniece aptuveni divdesmit teātra un operas iestudējumos gan Lietuvā, gan ārpus tās. Dizainere ir sadarbojusies ar vairākiem nozares līderiem, piemēram, DORMEO, Coca-Cola, Magnum, Haribo, Absolut un citiem. Agnė Kuzmickaitė iedvesmojas no dažādām ikdienas dzīves tēmām – dažādi objekti un populāras tautas kultūras zīmes tiek mākslinieciski integrētas apģērba dizainā.
 

Katya Katya London (Latvija)

Zīmols KATYA KATYA LONDON specializējas īpaši sievišķīgu tērpu veidošanā, iedvesmojoties no vintāžas stila, rada demi-couture līgavu kleitas un kleitas īpašiem pasākumiem. Zīmols piedāvā arī individuālu pasūtījumu veikšanu. KATYA KATYA LONDON kleitas ir izsmalcinātas un elegantas, darinātas izmantojot ļoti delikātus mežģīņu elementus un rokām izšūtas detaļas.
 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu