Mediji: Saūda Arābija uzlauzusi "Amazon" īpašnieka telefonu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žurnālists Džamals Hašogi
Žurnālists Džamals Hašogi Foto: EPA/Scanpix

Saūda Arābija uzlauzusi Interneta mazumtirdzniecības kompānijas "Amazon" īpašnieka Džefa Bezosa telefonu, lai iegūtu pieeju viņa datiem, vēstī interneta vietne aljazeera.com. 

Bezosa nolīgtais drošības speciālists Gavins de Bekers nācis klajā ar paziņojumu, ka vairāki izmeklētāji un speciālisti ir vienisprātis - Saūda Arābijai bijusi pieeja Bezosa telefonam un tādējādi tikusi iegūta privāta informācija, kas vēlāk nopludināta. 

De Bekera ieskatā telefona uzlaušana ir saistīta ar faktu, ka Bezosam pieder laikraksts The Washigton Post, kas plaši atspoguļojis Saūda Arābijas žurnālista Džamala Hašogi slepkavības lietu. 

Drošības speciālists norādījis, ka ir skaidrs, ka Saūda Arābijas kroņprincis Muhameds bin Salmans laikrakstu  The Washigton Post uzskata par "galveno ienaidnieku".  Kā vēstīts, ASV Senāts atzinis, ka tieši Salmans ir atbildīgs par Hašogi slepkavību.

Portāls TVNET jau ziņoja, ka ASV dzīvojušais laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieks un Saūda Arābijas kroņprinča kritiķis Hašogi pērn 2. oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni nepieciešamos dokumentus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu