"Nissan" akcionāri izslēdz Gosnu no padomes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Karloss Gosns ar sievu Kerolu Tokijā
Karloss Gosns ar sievu Kerolu Tokijā Foto: ISSEI KATO/REUTERS

Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor" akcionāri pirmdien balsojumā nolēmuši izslēgt Karlosu Gosnu no padomes, teikts kompānijas publiskotajā paziņojumā.

"Nissan" Gosnu no padomes priekšsēdētāja amata atbrīvoja neilgi pēc viņa apcietināšanas 19.novembrī, taču viņu oficiāli no padomes bija iespējams izslēgt vien ārkārtas akcionāru sanāksmi, kas pirmdien norisinājās viesnīcā Tokijā.

Tāpat akcionāri nolēmuši no padomes izslēgt arī Gosna līdzgaitnieka un padomes locekli Gregu Keliju, kuram arī Japānā draud apsūdzības finanšu pārkāpumos.

Vienlaikus akcionāri nobalsoja, ka Gosnu padomē aizstās Francijas autoražotāja "Renault" jaunais padomes priekšsēdētājs Žans Dominiks Senārs.

Jau ziņots, ka Gosns pagājušajā ceturtdienā atkal tika aizturēts Tokijā.

Prokurori vēsta, ka Gosns aizturēts saistībā ar "Nissan" līdzekļu pārskaitīšanu 15 miljonu dolāru apmērā laika periodā no 2015.gada beigām līdz 2018.gada vidum. Prokuroriem ir aizdomas, ka piecus miljonus dolāru no šiem līdzekļiem Gosns izmantojis personīgiem tēriņiem.

Gosns savu vainu šajā, kā arī iepriekšējās trīs oficiālās apsūdzībās noliedz.

Savukārt piektdien Tokijas apgabaltiesa nolēma, ka Gosns apcietinājumā paliks vismaz līdz 14.aprīlim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu