Amizants padomu video atklāj neparastas idejas, kā rūpēties par augiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Vai augu uzturēšana pie dzīvības sagādā grūtības? Kāds neparasts videoklips sociālajā tīklā “Instagram” atklāj vēl neredzētus padomus, kā rūpēties par telpaugiem, pārstādīt un izgatavot mēslojumu, kas neprasīs ne centa.

Īsais videoklips māca, kā vafeļu saldējuma glāzītes, sarūsējušas naglas un tukša plastmasas olu kaste var noderēt dārza darbos un telpaugu kopšanā.

1. Padoms – Izmanto saldējuma glāzīti

Videoklipā redzams, ka arī vafeļu glāzē var iesēt sēklas un izmantot to gluži kā kartona puķupodu, lai pārstādītu stādu dobē. Ieber augsni glāzē, iesēj sēklas un aplaisti vafeļu puķupodiņu. Līdz ko stāds ir izaudzis un āra laika apstākļi ir piemēroti pārstādīšanai, dobē iestādi visu vafeļu glāzi – tā sadalīsies augsnē un nekaitēs videi, bet augs varēs turpināt augt dobē.

2. Padoms – tukša plastmasas olu kaste lociņu audzēšanai

Pavasaris ir laiks, kad sīpolloki kļūst par teju neatņemamu brokastu sastāvdaļu. Lai lokus atkal nevajadzētu iegādāties veikalā, nemet ārā sīpola galviņu un olu breti. Apgriez breti otrādi un olām domāto nodalījumu dibenos izgriez nelielus aplīšus, caur kuriem spraukties sīpolloku kātiem. Bretes vākā ielej ūdeni, kur iemērkt sīpolu saknes. Jau vienas līdz divu dienu laikā tie aplaimos ar svaigiem lokiem.

3. Sarūsējušas naglas – mēslojumam

Arī vecām un sarūsējušām naglām var atrast izlietojumu. Iepildi tukšā plastmasas pudelē ūdeni un iemet tajā sarūsējušas naglas – ļauj tām korodēties vēl pāris dienas, un mēslojums būs gatavs. Izdur ar īlenu pudeles vākā divus līdz trīs caurumus un ar rūsaino ūdeni aplaisti apvītušos augus. Rūsa izdala dzelzi, kas nepieciešams augu pabarošanai – tas saknēm piesaistīs skābekli un augu atdzīvinās.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blossom (@blossom) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu