Lieldienu ceļvedis: tirdziņi, šūpoļu festivāls, zaķu skrējiens u.c.

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lieldienās visi aicināti apmeklēt koncertus, sarīkojumus ģimenēm ar bērniem, Lieldienu tradicionālos pasākumus ar šūpošanos, folkloru kopu un dejotāju piedalīšanos. 

Raibas un jautras Lieldienu svinības Rīgas Centrāltirgū

Piektdien, 19.aprīlī jau no plkst. 8:00 Nēģu laukumā darbosies Lieldienu gadatirgus, kas pulcēs amatniekus un mājražotājus no visas Latvijas. Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties zivju produkciju, mājas kūpinājumus, putraimu desu, pašceptu maizīti, cepumus un citus gardumus. Tāpat tirdziņā būs atrodami lina izstrādājumi, mājās gatavotas sveces un ziepes, vara rotas, bižutērija, koka amatniecības izstrādājumi un citas rokām darinātas dekoratīvas un praktiskas lietiņas. Pircēji varēs palutināt sevi ar gardu šašliku, siltu uzbeku plovu vai kādu siltu dzērienu. Paralēli tirdziņa norisei, sākot no plkst. 11:00 līdz plkst. 16:00 bērniem un ģimenēm būs iespēja iesaistīties interesantās Lieldienu atrakcijās, piedaloties dažādās radošajās darbnīcās – koka olu gatavošanā, joku karikatūru un filca zaķu piespraužu veidošanā, Lieldienu dekoru darbnīcā, trauku apgleznošanā un zaķa portretu krāsošanā. Sestdien, 20. aprīlī turpināsies īpašais Lieldienu gadatirgus un par Lieldienu noskaņu visas dienas garumā rūpēsies DJ!

Svētku programma lasāma te.

Foto: Rīgas Centrāltirgus gatavs sagaidīt Lieldienas

Foto: sigulda.lv

Siguldā Šūpoļu festivāls, aizraujošs Zaķu skrējiens un citi pasākumi

Lieldienu laikā, no 20. līdz 22. aprīlim, Siguldā jau ceturto gadu notiks Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls, kurš trīs dienu garumā aicinās izšūpoties vairāk nekā 110 unikālās un neparastās mūziķu, mākslinieku, uzņēmēju un novadnieku ģimeņu radītās šūpolēs. 

Festivālu sestdien, 20. aprīlī, plkst. 13.00 tradicionāli atklās atraktīvais Zaķu skrējiens no Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma līdz Svētku laukumam. Tas būs lielākais šāda veida notikums Latvijā, kas vienuviet pulcēs tik daudz dalībnieku - zaķu. Vienīgais noteikums, lai piedalītos skrējienā, ir ērts apģērbs un zaķa ausis. Tie, kuriem savu zaķa ausu nebūs, īpašās Siguldas garaušu ausis, kuras palīdzējuši darināt biedrības "Cerību spārni" čaklie meistari, varēs saņemt dzelzceļa stacijas laukumā.

Savukārt 21. aprīlī no plkst. 9.00 līdz 16.00 Siguldas pils kompleksā norisināsies Lieldienu tirdziņš, kurā varēs nobaudīt un iegādāties vairāk nekā 50 mājražotāju un zemnieku saimniecību audzētu un gatavotu produkciju, kā arī novērtēt Latvijas amatnieku radītos izstrādājumus. No plkst. 11.00 līdz 14.00 Siguldas pils kompleksā durvis vērs Lieldienu zaķa radošā darbistaba, kur mazie un lielie pasākuma apmeklētāji varēs krāsot un ripināt olas, izgatavot savas īpašās zaķu ausis, piedalīties burkānu vilkšanas izaicinājumā, kā arī aizraujošās rotaļās un spēlēs visai ģimenei. Par īsti pavasarīgu atmosfēru pasākumā gādās postfolkloras grupa "Daba San" un atraktīvie mūziķi no grupas "Zelta kniede". Paralēli, no plkst. 10.00 līdz 16.00, Siguldas Zaļās villas kvartālā notiks mini streetfood festivāls "Šūpojamies deju ritmos", piedāvājot gardus ēdienus, dzērienus, dejas dīdžeja pavadībā un nodarbes bērniem.

Lieldienu aktivitātes Siguldas pils kompleksā turpināsies arī 22. aprīlī - no plkst. 11.00 līdz 14.00 notiks Lieldienu darbnīcas un danči kopā ar tautas mūzikas grupu "Teikas muzikanti". Savukārt plkst. 12.00 ģimenes ar bērniem tiek aicinātas uz bezmaksas Liepājas leļļu teātra izrādi "Kā Ance Lieldienas izglāba".

Foto: Ieva Lūka/LETA

Jestrās Lieldienas Brīvdabas muzejā

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ielūdz uz jestrām Lieldienu svinībām 21. un 22.aprīlī no 10.00 līdz 16.00. Pavasara gaidītākos svētkus divu dienu garumā atzīmēsim ar jau iemīļotām un visu gaidītām Lieldienu izdarībām – olu krāsošanu un ripināšanu, kārtīgu šūpošanos, radošām darbnīcām, spēlēm un dančiem kopā ar folkloras kopām, amatnieku un mājražotāju tirdziņu un, protams, tradicionālā Lieldienu cienasta baudīšanu.  Ar programmu iepazīsties te.

Foto: bauska.lv

Bauskā atzīmēs trešos “Vimbu svētkus” un Pirmās Lieldienas

Bauskā, vienā no populārākajām vimbu makšķerēšanas pilsētām Latvijā, 21.aprīlī no pulksten 10.00 jau trešo reizi norisināsies pasākums visai ģimenei “Vimbu svētki”. Šajā svētku gadā uzmanība tiks veltīta ne tikai Labas gribas makšķerēšanas sacensībām un izglītojošām nodarbēm, bet arī latviskām Lieldienu tradīcijām.

Kopā ar teātri “3 māsas” mazākie svētku apmeklētāji varēs vērot aizraujošas teatrālas un cirka ainas, piedalīties dažādās radošajās darbnīcās, spēlēt jautras spēles un izdejoties ar teātra tēliem. Savukārt “Grila skola Marienbāde” un kulinārijas blogeris Rojs Puķe, kurš labāk pazīstams kā Pipars, piedāvās bērniem attīstīt šefpavāru dotības, pagatavojot savu burgerīti. Lieldienas “Vimbu svētkos” ieskandinās Iecavas folkloras kopa “Tarkšķi”, bet par svētku tradīcijām, mīklām, ticējumiem, rotaļām, olu ripināšanu un citām saulgriežu izdarībām rūpēsies “Kašera sapņu fabrika”. Par muzikālo noformējumu visas dienas garumā rūpēsies dabas draugs un makšķernieks Roberts Gobziņš.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Lieldienu brīvdienas Kuldīgā 

Lieldienu svinības Kuldīgā šogad norisināsies Rātslaukumā. Svētdien, 21. aprīlī, no 12.00 līdz 14.00 ikviens aicināts svinēt “Lieldienas Rātslaukumā” ar Liepājas ceļojošā leļļu teātra “Maska” izrādi “Ola te, ola tur, tikai zaķa nav nekur”, šūpošanos, olu vārīšanu un ripināšanu, rotaļām un radošajām darbnīcām.

Lieldienu brīvdienās no plkst. 11.00 - 17.00 apmeklētājiem atvērtas būs Riežupes Smilšu alas. Parks pie alām būs noformēts Lieldienu tematikā un būs iespēja šūpoties šūpolēs.

Arī strausu un kazu ferma “Nornieki” gaida apmeklētājus Lieldienu brīvdienās no 12.00 -18.00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu