Vismaz trīs "KPV LV" deputāti nolēmuši atbalstīt Levita kandidatūru Valsts prezidenta amatam (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Artuss Kaimiņš.
Artuss Kaimiņš. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Vismaz trīs "KPV LV" deputāti nolēmuši balsot par Eiropas Savienības tiesneša Egila Levita kandidatūru Valsts prezidenta amatam.

Partijas "KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš pirmdien pēc sēdes žurnālistiem pauda, ka balsos par Levita kandidatūru. Viņš apliecināja, ka partija nevirzīs savu Valsts prezidenta amata kandidātu, bet gan būs viens visu koalīcijas frakciju virzīts pretendents.

Kaimiņš norādīja, ka viņš, kā arī vairāki "KPV LV" frakcijas deputāti atbalstīts Levitu, bet kopumā atsevišķiem deputātiem iespējams arī citādāks balsojums.

Saeimas deputāte, labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) aģentūrai LETA norādīja, ka balsos par Levita kandidatūru Valsts prezidenta amatam. Politiķe uzskata Levitu par cienīgu ieņemt prezidenta amatu arī pieredzes dēļ.

Saeimas deputāts Aldis Blumbergs (KPV LV) līdzīgi pauda, ka, ja koalīcija pēkšņi nevienosies par kādu citu pretendentu, tad arī viņš balsos par Levita kandidatūru. Arī viņš uzskata Levitu par cienīgu un profesionālu pretendentu uz valsts augstākās amatpersonas posteni.

Kaimiņš zināja teikt, ka arī frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs esot paudis gatavību balsojumā atbalstīt Levita kandidatūru.

"KPV LV" frakciju pārstāv 15 parlamentārieši. Četri no viņiem balsoja pret valdības apstiprināšanu. Līdz šim ir panākta vienošanās, ka valdību atbalstošie deputāti un visa frakcija par saviem atbildības jautājumiem lemj atsevišķi.

Kā ziņots, koalīcijas partijas vienojušās Valsts prezidenta amatam virzīt Levita kandidatūru, pirmdien pēc partiju pārstāvju tikšanās paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu