Kariņš: Krievijas dezinformācijas kampaņa ir ļoti aktuāla ES drošības problēma (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas Ministru prezidents Krišjānis debatēs Eiropas Parlamentā (EP) Strasbūrā norādīja, ka aizsardzības jomā pašlaik ļoti nozīmīga problēma ir Krievijas dezinformācijas kampaņas.

"Drošība un aizsardzība – katram eiropietim tas nozīmē ko citu," sacīja Kariņš. "Dienvidos cilvēkus satrauc nekontrolēta imigrācija un terorisms. Rietumos – nekontrolēts "Brexit", kas ir drauds ne vien tirdzniecībai, bet arī Ziemeļīrijai. Kad latvieši domā par drošību, viņi domā par Krieviju."

Viņš uzsvēra, ka pašlaik aktuāli ir nevis tieši vardarbības draudi, bet gan Krievijas īstenotā liela mēroga dezinformācijas kampaņa.

"Krievija ir politiski vienveidīga valsts, kas ir pārliecināta, ka vienmēr ir aplenkumā un apdraudēta. Viņi cīnās, vājinot ienaidniekus.

Sociālie mediji ir veids, kā momentāni izplatīt dezinformāciju un melus. Aizvien vairāk cilvēku saņem ziņas internetā," uzsver Kariņš.

Viņš runā izteicās, ka likumdevējiem uzmanīgi jābalansē starp atbildīgu pieeju šim jautājumam, lai tā nekļūtu par cenzūru.

"Kā latvietis es nekad neatbalstīšu cenzūru," norāda Kariņš. "Bet, piemēram, vakcinācijas jautājums. Kur parādījās visa informācija, ka vakcīnas izraisa autismu? No Krievijas, jo tā vēlējās mūs sašķelt."

Kariņš norāda, ka dezinformācija izplatīta arī par tādiem tematiem kā migrācija un Džordžs Soross, taču tā visa nākot no "viena avota".

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu