Viedās tehnoloģijas un lustras vannasistabā - dizaineri komentē šā gada jaunākās tendences (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šopavasar notikušajā Eiropā vadošajā interjera izstādē ISH Frankfurtē tika iezīmētas tendences un virzieni turpmāko divu gadu vannas istabas mēbeļu un produktu nozarē. Izstādi apmeklē industrijas pārstāvji no visas pasaules, tai skaitā arī pašmāju speciālisti, lai sekotu līdzi vadošo ražotāju novitātēm un iegūtu izpratni par nākamās divgades aktualitātēm interjerā, sākot no interjera noformējuma elementiem, mēbeļu jauninājumiem un beidzot ar vannas istabu produktiem un tehnoloģijām.

“Tuvākajā nākotnē ražotāji turpinās pilnveidot vannas istabu kā personīgo SPA oāzi labsajūtas, komforta un relaksācijas gūšanai.

Jau pēdējos gadus novērotās tehnoloģijas attīstīsies un tiks ieviestas arvien vairāk produktos. Piemēram, iluminācijas jeb izgaismojumu elementi vannu paneļos, spoguļos un mēbelēs /plauktos; viedie risinājumi kā spoguļu pretsvīšanas elementi, mūzikas atskaņošana, mobilo telefonu uzlādes iespējas, gaismas un skaņas kontrole ar tālvadības ierīcēm, kā arī gudras un pārdomātas energoefektivitātes iespējas," 

stāsta Rihards Ozollapa, Villeroy & Boch|Gustavberg Latvijas filiāles tirdzniecības vadītājs. “No materiālu izmantojuma vannas istabās novērosim augstākās kvalitātes keramiku, titānu un dominēs plānas virsmas un smalkas līnijas. Liela nozīme ir arī krāsām, kas atsvaidzinās ierasto un atturīgo pasteļtoņu gammas telpas noformējumā.” 

Foto: Publicitātes foto

Viedās tehnoloģijas vannasistabā gūst uzvaras gājienu

Villeroy & Boch | Gustavsberg Latvija pārstāvim pievienojas Lolita Freidmane, interjera un dizaina studijas INTRANTE DESIGN STUDIO dibinātāja un Latvijas Dizaineru savienības balvas dizainā 2017 2.vietas ieguvējai apakškategorijā "dzīvojamās vides interjera dizains”, uzsverot, ka vannas istaba kā personīgā relaksācijas teritorija ir telpa, kur sākas un beidzas diena, un vieta, kur veicam higiēnas procedūras, rodam harmoniju un atslābināmies pēc darba dienas.

 “Ikviens vēlas savu vannas istabu iekārtot tā, lai tajā rastos vajadzīgā noskaņa gluži kā personīgā miera oāzē, lai šī telpa būtu omulīga un, protams, maksimāli funkcionāla.”

Lolita stāsta, ka mūsdienu cilvēks, lai līdzsvarotu aktīvo sociālo dzīvi, tiecas transformēt vannas istabu telpā, kura kalpotu gan par dažādu higiēnas procedūru vietu, gan relaksācijas teritoriju, gan par dāmas buduāru un pat fitnesa zāli.

Foto: Publicitātes foto

“Vannas istabas aizvien vairāk sāk izskatīties pēc dzīvojamām istabām, un mainās vannas istabas dizains un funkcionalitāte. Turklāt ļoti strauji ienāk viedās tehnoloģijas, kas ne tikai atvieglo ikdienas dzīvi, bet sniedz patiesu komforta sajūtu.

Šodien aizvien biežāk vannas istabās noformēšanai tiek izmantoti tādi paši priekšmeti kā dzīvojamās istabās, proti, tapetes, lustras, audumi, krēsli un pat gleznas. “Patiess prieks, ka santehnikas ražotāji ir jutīgi reaģējuši uz šo vannas istabas transformāciju. Daudzi zīmoli sadarbībā ar veselības un labas pašsajūtas ekspertiem sākuši izstrādāt jaunas produktu līnijas, tai skaitā iespaidīgas multisensoriskas ūdens procedūru, izgaismojuma un skaņas vadības sistēmas, masāžas ierīces, savukārt vannas istabas mēbelēs parādās jauni un inovatīvi materiāli un krāsas.”

Foto: Publicitātes foto

Lolita izceļ to, ka santehnika vairs nepārsteidz ar dizainu no pirmā acu skatiena – turpmākās desmitgades aktualitāte ir piedāvāt ilgtspējīgu dizainu kolekcijām kurās ietilpstošie priekšmeti drīzāk atgādina viesistabas mēbeles, jo tagad mīkstie krēsli, sofas un lustras vannas istabā iekļaujas kā pilnīgi loģiski elementi. “Tagad vannas istabā pārsteidz ne tikai inovatīvs risinājums, bet arī bagātīgs zīmējumu un apdrukas klāsts.”

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu