Parakstīts līgums par "Laimas" jaunās ražotnes būvniecību Ādažos (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Parakstīts līgums par "Laimas" jaunās ražotnes būvniecību Ādažos, aģentūru LETA informēja konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražotāja "Orkla Confectionery&Snacks Latvija" un zīmolu "Spilva" un "Gutta" īpašnieka "Orkla Foods Latvija" apvienojošās organizācijas "Orkla Latvija" pārstāvji.

Līgums ar būvkompāniju "Merks" parakstīts trešdien, 17.aprīlī.

"Parakstot līgumu par būvniecību, esam vēl vienu soli tuvāk tam, lai ražotu "Laimas" saldumus mūsdienīgā un multifunkcionālā ražotnē, ko "Laima" jau sen bija pelnījusi," uzsvēra "Orkla Latvija" valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

Savukārt "Merks" valdes loceklis un celtniecības direktors Andris Bišmeistars pauda gandarījumu par noslēgto līgumu. ""Merks" komandas mērķis ir būvēt izaugsmei - uzņēmumu, pilsētu un valsts attīstībai, un šis projekts viennozīmīgi iekļauj to visu. Tas, ka starptautiska kompānija pēc biznesa iegādes Latvijā iegulda būtiskus līdzekļus jaunas ražotnes izveidē, liecina gan par paša uzņēmuma sekmīgu izaugsmi, gan arī par mūsu valsts un šajā gadījumā - Ādažu novada pievilcību jaunām investīcijām," viņš teica.

Kompānijā informēja, ka ražotnes celtniecība sāksies tuvākajā laikā. Iegādātajā zemes gabalā ir sagatavoti pievadceļi un pieslēgumi jaunās ražotnes infrastruktūrai, kā arī ražotnes iela nodēvēta Laimas vārdā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šogad 25.februārī noslēdzās pieteikšanās iepirkumam, kura mērķis bija izvēlēties būvnieku jaunās "Laimas" ražotnes celtniecībai Ādažos. Kopumā tika saņemti 12 pieteikumi gan no Latvijas vadošajiem būvniecības uzņēmumiem, gan starptautiskiem koncerniem. Iepirkumā uzvarēja būvkompānija "Merks", kuras piedāvātā līgumcena ir 8,92 miljoni eiro.

"Laimas" ražotni Ādažos plānots atklāt 2020.gada otrajā pusē, bet 2022.gadā tai blakus plānots atklāt jauno cepumu ražotni, kas specializēsies cepumu un vafeļu ražošanā.

Tāpat vēstīts, ka "Orkla" plāno apvienot "Orkla Confectionery&Snacks Latvija" un zīmolu "Spilva" un "Gutta" īpašnieku "Orkla Foods Latvija", izveidojot vienotu zīmolu preču organizāciju Latvijā ar nosaukumu "Orkla Latvija". "Orkla Logistics Latvija", "Saldumu tirdzniecība" un "Latfood Agro" pilnībā pieder "Orkla Confectionery&Snacks Latvija".

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" ir dibināta 2009.gadā un ir viens no vadošajiem šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmumiem Baltijas valstīs. "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pārstāv zīmolus "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "The Original Taffel Snacks" un "Pedro".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu