Lieldienu rituāli skaistam augumam un daiļumam

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ja grib, lai būtu sārti vaigi, tad vajag Lieldienu rītā priekš saules apēst vismaz 13 dzērveņu ogas (ja ēd vairāk, tad vaigi ir sārtāki). Bet, lai iegūtu apaļas formas, - ēd olas, cik spara!

Lieldienu rītā ir jāceļas līdz ar saullēktu un jāmazgā mute pret sauli tekošā ūdenī. Tas ir maģisks šķīstīšanās rituāls, kas palīdz iegūt možumu, gaišu prātu, veselību un skaistumu.

Lieldienas rītā, saulei lecot,

mati ar zaķa kāju jāķemmē, apiņos stāvot, tad aug skaisti mati.

Ja meitene vēlas garus matus, tad Lielās piektdienas rītā, pirms saule uzlēkusi, jāiet zem apiņiem ķemmēt matus.

Lieldienās jāapģērbjas pilnīgi jaunā tērpā!

Lieldienu rītā jāmazgājas pretsaules straumē, tad vasaru āda nenodegs.

Lieldienas rītā vajagot kājas mazgāt tādā ūdenī, kas tek uz rītiem, tad kājas nesūtot. Tāpat uz rītiem tekošā ūdenī vajagot nomazgāt muti, jo tad esot gaišs prāts. (Red.: pārsvarā Latvijā ūdens tek uz rietumiem, tāpēc jāmeklē kāds loks.)

Ar pirmā Lieldienas rītā

melnas vistas dētu olu var tikt vaļā no visādām sievišķu slimībām.

Ola ir saules simbols, ko jau no seniem laikiem uzskatījuši par stiprinājumu un maģisku līdzekli dzīvībai un auglībai, un arī dzīvnieku auglības iemiesojums. Pavasara saulgriežos it īpaši pastiprinās šis auglības spēks, kas uzņemams ar olām.

Lieldienās jāēd daudz olu, lai visi meitu labumi ir apaļi.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu