Starptautiskā skola Ekziperī: tilts uz pasauli

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

„Vienīgi bērni zina, ko viņi meklē” - šis citāts no franču humānista Antuāna de Sent-Ekziperī grāmatas “Mazais princis” ir īpaši dārgs Jeļenai Bujanovai - IT jomas uzņēmējai no Krievijas. Veidojot ieceri par jauna tipa skolu Latvijā, uzņēmēja stingri nolēma, ka tas būs jaunās skolas galvenā vērtība.

Kopš 2016.gada, kad tika atvērta Ekziperī skola, tā jau ir spējusi nopelnīt Latvijas bērnu un vecāku mīlestību - šobrīd skolā ir vairāk nekā 200 audzēkņu. Uz nākamo septembri visās klasēs ir izziņota papildu uzņemšana - mēs esam gatavi uzņemt vēl vismaz simts bērnus gan bērnudārzā, gan skolā no 1. līdz 9. klasei.

Lūk, septiņi iemesli, kādēļ pie mums ir labi

  • Starptautiskā skola (1. – 9. klase) un bērnudārzs 15 minūšu attālumā no Rīgas un Jūrmalas, priežu mežu ieskautā, ekoloģiski tīrā vietā.
  • Izcils pedagoģiskais sastāvs. Starp 65 EIS pasniedzējiem apmēram puse ir vīrieši un puse – sievietes. 30 procentiem no tiem angļu vai franču valoda ir dzimtā. Skolas komandā ir pedagogi no Lielbritānijas, ASV, Austrālijas, Beļģijas, Francijas, Latvijas, Filipīnām, Krievijas un Venecuēlas. Daži skolotāji ir paspējuši pastrādāt vairāk nekā vienā valstī, pirms viņi kļuva par skolotājiem EIS. Tādējādi mūsu skolotāji nodod studentiem daudzu, dažādu un atšķirīgu kultūru pieredzi un zināšanas.
Foto: Publicitātes foto
  • Pamata saziņas valoda bērnudārzā ir franču valoda, bet skolā - angļu. Un, protams, - latviešu un krievu valoda tiek aktīvi izmantota un apgūta visur.
Foto: Publicitātes foto
  • Skola ir Starptautisko skolu padomes asociācijas (CIS – Council of International Schools) locekle. Mūsu mācību programmas ir sastādītas angļu valodā, atbilst pasaules standartu prasībām un ļauj veidot individuālu mācību virzienu katram audzēknim. Mēs sekojam Starptautiskajai bakalaura (IB) apmācības sistēmai, jau sākot no bērnudārza.
  • Visjaunākās tehnoloģijas, kas integrētas ikdienas mācību procesā, - 3D printeris, VR zona, mums ir klases darbam divās operētājsistēmās - MacOS un Windows.
Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
    • Skolas ēkas mūsdienīgā ekoloģiskā arhitektūra - jūsu bērnu veselībai un panākumiem. Skolas ēku ir projektējuši talantīgi latviešu arhitekti, un tie jau ir saņēmuši daudzus Latvijas un starptautiskos profesionālos apbalvojumus.
    • Gardi bērniem un ērti vecākiem. Ekziperī skolas autobuss darbadienās kursē starp Rīgu - Jūrmalu un Piņķiem. Skolā ir 3 ēdienreizes dienā, skaistā kafejnīcā - viss tiek gatavots no veselīgiem bioloģiskiem produktiem, ko gatavo viena no labākajiem restorāniem Latvijā - „36. līnija” pavāri.

    Tagad mēs pieņemam pieteikumus mācībām skolā un bērnudārzā 2019./2020. mācību gadam. Iepazīties ar skolu un nokārtot iestāšanās pārbaudījumus var jebkurā jums ērtākajā laikā - mēs būsim priecīgi sarīkot individuālu ekskursiju un pastāstīt par mācību programmām, bet pašiem jaunākajiem audzēkņiem, kas vēlas iestāties Ekziperī bērnudārzā, ir paredzēta nodarbību „izmēģinājuma diena”. Plašāku informāciju par uzņemšanu var atrast šeit.

    Mums ir vēl viena lieliska ziņa – mēs atklājam vasaras IT un zinātnes skolu - Exupery Summer School!  Bērniem vecumā no 10 līdz 15 gadiem jūlijā un augustā būs trīs maiņas pa 10 mācību dienām. Skola darbosies kā pilnas dienas laika programma no plkst. 9.30 līdz 18.30, kā arī būs iespēja dzīvot uz vietas skolas dzīvojamajā korpusā, izvēloties pilnas pansijas programmu.

    Foto: Publicitātes foto

    Pamata saziņas valoda Ekziperī vasaras skolā - angļu valoda. Vasaras skolā ir divas galvenās laboratorijas – zinātniskā ScienceFox un DigitalFox, kas orientēta uz digitālajām tehnoloģijām, un vēl papildus - ArtFox, kurā nodarbojas ar mākslu. ScienceFox laboratorijas eksperimentu starpā, piemēram - ūdens attīrīšanas un atkritumu šķirošanas procesu izpēte, plastmasas pārstrāde biodegvielā automašīnām. Tēmas ir saistītās ar vidi un ekoloģiju ne vienkārši tāpat: visa vasaras skolas Ekziperī izglītības programma ir veidota kā atbilde uz ANO izziņotajām globālajām cilvēces problēmām. Starp tām - bads, dzeramā ūdens trūkums un vides piesārņojums ar plastmasu.

    Un, protams, daudz sporta – ir taču vasara!

    Plašāku informāciju par vasaras skolas programmu var atrast šeit.

    CopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu